29 iun. 2012

Amintiri din viitor - New York-ul va sfarsi precum Atlantida?

New York-ul ar putea sfarsi acoperit de ape, undeva in jurul anului 2300, teorie sustinuta de un grup de cercetatori, decisi sa iscodeasca trecutul pentru a se pronunta asupra viitorului.

New York - in oglinda apelor
Potrivit studiilor oamenilor de stiinta, daca marile puteri ale omenirii nu isi vor uni eforturile in vederea conservarii mediului si reducerii incalzirii globale, schimbarile climatice care se vor inregistra la nivel planetar in secolele urmatoare, vor conduce la cresterea nivelului marilor si oceanelor, intr-o masura atat de mare, incat multe metropole vor sfarsi sub ape, relateaza Nano Press, citand Ecoo.

Stefan Rahmstorf, de la Institutul din Posdam, lanseaza un avertisment cat se poate de clar in acest sens: "La New York, cresterea nivelului apelor cu doar un metru, ar multiplica frecventa inundatiilor grave, de la una pe secol, la odata la trei ani".

Potrivit sursei citate, intreaga coasta atlantica a Statelor Unite se afla in zona de risc, alaturi de o serie de metropole din Asia - specialistii au creionat un veritabil scenariu apocaliptic in acest context, care implica un exod in masa si pierderi economice fara precedent.

Unica solutie avansata de oamenii de stiinta, ar fi o campanie cu adevarat eficienta, de reducere a emisiilor de CO2 in atmosfera, pentru a salva Terra, precizeaza sursa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.