29 iun. 2012

Insula Jersey ameninta Marea Britanie cu proclamarea independentei

Insula Jersey, un paradis fiscal prezentand o legatura cat se poate de intima cu Marea Britanie, s-a decis sa raspunda atacurilor liderilor politici londonezi, inclusiv premierului britanic David Cameron, cu doza considerabila de iritare.

Insula Jersey
Este vorba despre reactia la "sperietorile" pe care guvernul de la Londra ameninta sa le introduca in miezul industriei financiare de la nivelul insulei, informeaza agentia ANSA.

Sir Philip Bailhache, vicepremierul insulei, a declarat in acest context, ca politicienii britanici se comporta rau cu micul teritoriu din Canalul Manecii, subliniind ca "Insula Jersey ar trebui sa fie gata in orice moment sa isi apere interesele singura si sa isi proclame independenta".

Amenintarea nu lasa indeferent guvernul de la Londra, care nu are nici un interes sa se creeze un precedent in ceea ce priveste "ideile de independenta" ale teritoriilor regatului, dar paradisul fiscal al insulei, atrage precum un cantec de sirena, atentia politicienilor britanici, ingrijorati de influenta negativa a crizei inregistrate pe Batranul Continent, asupra propriei economii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.