23 iun. 2012

Angela Merkel - cel mai periculos lider european?

Presa britanica ataca violent cancelarul german, Angela Merkel, adresandu-i epitete deloc demne de invidiat, de la "Terminator nazist" si pana la "figura politica cea mai periculoasa din Europa, dupa Adolf Hitler".

Angela Merkel - cel mai periculos lider european?
Este vorba in special despre saptamanalul britanic NewStatesman, care propune un cover socant, infatisand-o pe Angela Merkel precum un cyborg distructiv, inspirat din figura personajului Terminator, interpretat de Arnold Schwarzenegger.

Merkel, catalogata drept "cyborgnazista", este descrisa fara menajamente, drept liderul politic cel mai periculos din Europa, a carei activitate ar trebui oprita inainte de a nu fi prea tarziu.

Atacul lansat de publicatia britanica a devenit rapid un subiect incendiar la nivel international, starnind polemici vizand modul in care intelege cancelarul german sa isi impuna vederile in spatiul european, stilul sau de abordare a relatiilor cu alte state fiind caracterizat drept obtuz si inflexibil si de alte surse media din Italia.

Trimiterea la conceptul nazist, s-a remarcat zilele trecute si in discursul guvernatorului Bancii Centrale a Austriei, traditionala aliata a Bundesbank, care a tinut sa semnaleze ca austeritatea si presiunile exercitate asupra mecanismelor bancare pe timp de criza, i-au netezit strada catre putere si lui Hitler.

NewStatesman este unul dintre saptamanalele cele mai prestigioase din intreaga presa britanica si reprezinta un punct de referinta pentru universul progresist din Marea Britanie, iar articolul incendiar poarta semnatura lui Mehdi Asan, cunoscut editor si fost director al publicatiei.

"Cei opt predecesori ai Angelei Merkel, de la Konrad Adenauer si pana la Gerhard Schroeder, au realizat un veritabil miracol industrial si au readus Germania in centrul lumii, reconstruindu-i imaginea botita cu care a iesit din cel de-al doilea razboi mondial. Cu Merkel, in schimb, Germania a devenit din nou urata si temuta de celelalte tari ale lumii, sfarsind prin a deveni din ce in ce mai izolata", scrie Asan.

In opinia jurnalistului, solutiile propuse de guvernul german pentru rezolvarea problemelor create de criza financiara, ar putea conduce lumea intreaga la un colaps economic.

"Obsesia cancelarului german pentru masurile de austeritate nu fac decat sa agraveze fenomenul recesiunii si criza debitelor europene, care ameninta sa distruga in prezent stabilitatea si unitatea de sase decenii, construita la nivelul Batranului Continent", subliniaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.