22 iun. 2012

Asta seara, Germania-Grecia, partida euro-spread

Numiti-o coincidenta sau nu: tragerile la sorti pentru vineri seara, au stabilit un meci de fotbal interesant din toate punctele de vedere, mai cu seama pentru cei care atribuie rezultatului si o caracteristica viitoare a evolutiei relatiilor politice dintre statele care se confrunta pe terenul de joc: Germania-Grecia.

Confruntarea celui mai bogat si mai "virtuos" stat din eurozona, cu cel care a devenit in mod nefericit imaginea dificultatilor si dezamagirii absolute in context european, va atrage in fata televizoarelor chiar si telespectatori care nu nutresc o pasiune deosebita pentru sportul cu balonul rotund, realteaza ADN Kronos.

Supranumit "partida euro-spread", meciul din aceasta seara poarta in mod inevitabil o amprenta politica, desi, potrivit declaratiilor acide ale lui Kostas Katsouranis, echipa elena e interesata in exclusivitate "sa joace fotbal, nu sa trancaneasca despre politica".

In paralel, antrenorul echipei germane, a caracterizat reprezentanta Greciei, drept "o veritabila maestra a supravietuirii in Euro", lasand sa planeze asupra afirmatiei o incarcatura considerabila de sensuri ascunse, fara sa poata fi acuzat totusi de ambiguitate, subliniaza sursa.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.