29 iun. 2012

Astronautii chinezi s-au intors acasa

Cei trei astronauti ai echipajului chinez care au cuplat naveta Shenzhou-9 la modulul orbital Tingong-1, s-au intors acasa, dupa indeplinirea cu succes a misiunii in spatiu.

Din echipaj a facut parte si o femeie, prima reprezentanta a sexului frumos devenita cosmonaut, care a asigurat comanda computerelor de bord pentru anumite faze ale misiunii, relateaza Al Jazeera.

Capsula de intoarcere a revenit pe Terra vineri, in jurul orei locale 10, ajutata de un urias sistem de parasute speciale, gratie caruia aterizarea s-a desfasurat in conditii perfecte, modulul fiind inconjurat rapid de agentii echipei de interventie, care au deschis capsula.

Potrivit agentiei de stat chineze, astronautii "prezinta o perfecta forma fizica", dar au avut nevoie de circa o ora de prelungire a sederii in interiorul capsulei, pentru a se putea adapta la conditiile terestre.

Obiectivul Beijing-ului este de a detine propria statie spatiala operativa pana in anul 2020, data la care Statia Spatiala Internationala isi va incheia oficial misiunea, precizeaza sursa.

Citeste si: Astronava chineza s-a cuplat cu succes la statia orbitala Tiangong-1 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.