8 iun. 2012

China e pe cale sa cumpere Europa

Europa, aflata in plina criza, devine pe zi ce trece tot mai atragatoare pentru China, care nu se da in laturi de la investitiile de mare amploare efectuate pe Batranul Continent.

China cumpara Europa?
Gratie sumelor uriase directionate de asiatici in acest tip de tranzactii, Europa va avea in anii urmatori, tot mai multe companii dirijate de patroni chinezi, informeaza Giornalettismo.

Dificultatile cu care se confrunta azi Uniunea Europeana, reprezinta oportunitati de afaceri, al caror cantec de sirena atrage ca un magnet irezistibil, investitorii de la rasarit.

Potrivit datelor elaborate de Rhodium Group, alaturi de specialistii de la banca de investitii chineza CICC, companiile din Beijing si Shanghai, au pus la punct o strategie ampla de achizitii la nivel continental, care prevede investitii de peste 250 de miliarde de dolari.

Este vorba despre un interes aparte, manifestat de reprezentantii companiilor chineze, pentru tehnologiile de avangarda dezvoltate de firmele europene, descris in detaliu intr-un studiu intitulat "Investitiile Chinei in Europa", potrivit caruia, in fiecare an, colosul asiatic va directiona spre Batranul Continent, fluxuri de 20-30 de miliarde de euro in acest scop.

In realitate, actiunea a demarat deja, cu circa sase ani in urma, inregistrandu-se o tendinta investitionala chineza in Europa inca din anul 2006, cu dublarea cotei de investitii directe in perioada 2010-2011, precizeaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.