25 iun. 2012

Dalai Lama: "Puterea si bunastarea materiala nu inseamna fericire"

Cu prilejul vizitei efectuate la Matera, in Italia, Dalai Lama a declarat ca adevarata fericire nu izvoraste din bunastarea materiala sau dintr-o pozitie sociala privilegiata, ci din sentimente curate, precum bunatatea si iubirea.

Dalai Lama
Liderul spiritual al budismului tibetan nu a raspuns insa intrebarilor referitoare la chestiuni de natura politica, avand in vedere ca de anul trecut nu se mai afla in fruntea guvernului provizoriu pentru autonomia natiunii tibetane, relateaza agentia ADN Kronos.

Dalai Lama a vizitat anumite zone puternic afectate de repetatele cutremure care au avut loc recent in Italia, pornind din Emilia Romagna si continuandu-si itinerariul cu Basilicata si Milano, principalele obiective  ale acestei calatorii, care se va incheia in data de 28 iunie.

 "Fericirea care isi afla originile in bogatie materiala si putere, nu este autentica. Cea care izvoraste din compasiune si iubire este adevarata fericire", a afirmat Dalai Lama, precizand ca pacea reprezinta esenta culturii popurului tibetan, nu numai pentru propria natiune, ci pentru a fi extinsa in lumea intreaga.

Dupa primul cutremur de anul acesta, din 20 mai, Dalai Lama, i-a scris premierului italian Mario Monti, exprimandu-si amaraciunea pentru pierderile de vieti umane inregistrate de poporul italian, donand in acelasi timp 50 de mii de dolari Crucii Rosii Italiene, pentru operatiunile de salvare a sinistratilor, asa cum relateaza publicatia online Style.

Initiativa care, mai pe romaneste interpretata, demonstreaza ca intr-adevar banii n-aduc fericirea, dar nici lipsa lor...

Un comentariu:

  1. Thanks for sharing your thoughts on football kit.

    RegardsExplore these other no cost approaches by downloading our
    http://www.bylhosting.com/tb/profile/MarissaRo information and subscribing to our
    site

    Also visit my page - football shirt

    RăspundețiȘtergere

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.