17 iun. 2012

Danemarca: un prim cuplu de homosexuali se casatoreste la biserica

Sting Elling si Steen Andersen sunt primii homosexuali care au decis sa profite de oportunitatea oferita de noua lege din Danemarca vizand casatoriile intre persoanele de acelasi sex la biserica.

Primul cuplu gay casatorit la biserica, in Danemarca
Ceremonia religioasa a primului cuplu gay acceptat oficial sub acoperisul unui astfel de lacas, s-a desfasurat in cursul zilei de sambata, la biserica luterana Frederiksberg din Copenhaga, relateaza agentia ANSA.

Potrivit noilor prevederi ale legii, in Danemarca, toate cuplurile, indiferent daca sunt sau nu de acelasi sex, au dreptul sa se casatoreasca in orice biserica, ramanand la latitudinea ministrului cultelor sa decida daca este cazul sa refuze efectuarea ritualului casatoriei intre partenerii non-hetero, precizeaza sursa.

Pentru Sting si Steen, biserica daneza si-a deschis portile, cei doi reusind astfel sa isi indeplineasca visul, unindu-si destinele sub cupola unui lacas religios si dand startul unei practici care va atrage numeroase cupluri homosexuale sa profite de avantajele noii legi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.