26 iun. 2012

Iran - pedeapsa cu moartea pentru cei ce se imbata de trei ori

Legea islamica din Iran prevede pedeapsa cu moartea pentru persoanele care sunt surprinse de trei ori la rand in stare de ebrietate.

The Guardian lanseaza o atentionare generala in acest sens, pentru cei ce intentioneaza sa calatoreasca in aceasta tara si nu cunosc bine reglementarile legii pe teritoriul statului iranian, riscand astfel sa fie condamnati la moarte pentru motive neasteptate.

Legea islamica interzice de fapt consumul, productia si comercializarea oricarei bauturi alcoolice, cei ce sunt surprinsi sub influenta alcoolului, fiind condamnati mai intai la biciuire, urmand ca, la cea de-a treia abatere, sa-si plateasca greseala cu pretul vietii.

Judecatorul iranian Seyed Hasan Shariati, a confirmat decizia curtii supreme din provincia Khorasan, in doua cazuri de astfel de sentinte, subliniind faptul ca executiile sunt iminente: "Doua persoane au fost surprinse pentru a treia oara consumand alcool si de aceasta data s-a decis pedeapsa cu moartea".

Consumul bauturilor alcoolice este inscris in Iran pe aceeasi lista cu sodomia, violul, furtul, adulterul sau renegarea credintei, fapte considerate in egala masura jigniri aduse lui Allah, devenind asadar temeiuri de a condamna faptasul la pedeapsa cu moartea, subliniaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.