14 iun. 2012

Norvegia vinde vizuina submarinelor

La fel de impresionanta ca si lacasul secret din pestera lui Batman, "vizuina submarinelor" din oraselul norvegian Tromso, a fost scoasa la vanzare de catre guvernul de la Oslo.

Baza de submarine din Tromso
In realitate, baza pentru submarine se afla pe lista obiectivelor disponibile comercial de mai multa vreme, dar abia recent a fost postata la sectiunea "vanzari", pe un site specializat in tranzactii imobiliare, suscitand interesul publicului, relateaza Giornalettismo.

Baza cuprinde circa 13.500 mp de edificii, 2.500 mp portuari, un veritabil centru montan de cazare care se intinde pe o suprafata de aproape 25.000 mp, un port acoperit pentru ambarcatiuni, magazii, birouri, baraci, un generator de dimensiuni apreciabile si un sistem complicat de tuneluri dedicate.

Obiectivul se vinde la pretul de circa 17 milioane de dolari, suma surprinzatoare, considerand ca pentru realizarea sa s-au cheltuit aproximativ 500 de milioane in 1967, cand a fost pus la punct cu scopul de a servi drept baza pentru submarinele americane care efectuau raiduri in zona nordica, in timpul Razboiului Rece, precizeaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.