10 iun. 2012

Obama: "Austeritatea in UE doar accentueaza criza"

Presedintele american, Barack Obama, a afirmat ca masurile de austeritate adoptate in Uniunea Europeana, nu fac decat sa inrautateasca situatia, accentuand dificultatile cu care se confrunta Batranul Continent pe fondul crizei generale.

Barack Obama
"Cu o austeritate exagerata, somajul ar putea atinge cota de 25%", a lansat Obama un avertisment catre autoritatile Uniunii Europene, in cadrul unei confeinte de presa organizate la Casa Alba, informeaza agentia ASCA.

In acest context, presedintele american a tinut sa precizeze ca este necesar sa se apeleze la o politica bazata pe crestere economica si nu doar la adoptarea unor masuri de austeritate, urmarindu-se modelul american si incercand sa se "stabilizeze debitul si deficitul si nu sa se impuna o scadere imediata a acestora".


"Procesul de consolidare fiscala in Europa este o chestiune care presupune eforturi sustinute pe termen lung si nu o actiune fortata, rapida si austera, care ar aduce beneficii doar in aparenta, fara sa rezolve de fapt problemele cu care se confrunta UE in aceasta perioada, ba chiar ar amplifica dificultatile actuale", a subliniat Obama, potrivit sursei citate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.