11 iun. 2012

Shanghai: prima chinezoaica astronaut

S-a dat startul in China, primelor teste fizice ale celor trei astronauti - doi barbati si o femeie - care isi vor lua zborul, la jumatatea lunii iunie, in spatiu, in cadrul misiunii construirii statiei orbitale Tiangong 1.

Tiangong 1 - "Palatul Ceresc"
Este pentru prima data cand o chinezoaica este inclusa in echipa astronautilor care participa la un astfel de proiect in spatiu: cei trei se vor afla curand la bordul navetei Shenzhou-9, care-i va purta catre modulul experimental, relateaza ANSA.

Dupa cuplarea cu Tiangong 1, lansat pe orbita inca din septembrie 2011, echipajul chinez va locui si va lucra circa doua saptamani, la nivelul modulului care costituie prima piatra de la temelia spatiala a celei ce va deveni o stati orbitala permanenta.

Tiangong 1 are 8,5 tone si o lungime de 10,5 metri, asemanandu-se intrucatva cu istoricele modele Saliut, din anii '70, avand o autonomie de circa 2 ani, urmand ca pana in anul 2020 sa isi desavarseasca forma prin adaugarea a trei module, de circa 20 de tone fiecare, precizeaza sursa.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.