11 iun. 2012

Sondaj in Marea Britanie: Printul Charles, favoritul la tron

Potrivit unui sondaj de opinie publicat duminica de Sunday Times, majoritatea britanicilor prefera ca printul Charles sa fie cel ce va ocupa tronul Marii Britanii dupa moartea reginei Elisabeta a II-a.

Este pentru prima data dupa o indelungata perioada, cand printul Charles, in varsta de 63 de ani, devine favoritul britanicilor la tron, obtinand 44% din preferintele publicului, relateaza agentia italiana de presa ADN Kronos.

Pe locul al doilea in preferintele intervievatilor, se situeaza fiul sau, tanarul print William, in varsta de 29 de ani, care a acumulat 38 de procente.

Desi afiseaza deseori un aer desuet si superficial, printul Charles pare sa fi reusit imposibilul, recucerind inimile britanicilor, in ciuda comportamentului sau nonconformist, incompatibil cu monarhia in formele sale cele mai conservatoare.

Promotorul legumelor organice, oraselor ecologice si arhitecturii post-moderniste, si-a croit drum prin hatisurile "revolutiei sentimentelor", depasind chiar si umbrele intinse ani in sir asupra familiei regale de disparitia prematura a printesei Diana, pentru a se afla azi in fruntea clasamentului preferintelor britanicilor la tron.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.