21 iun. 2012

Teoria potrivit careia timpul isi incetineste cursa e plauzibila

Teoria potrivit careia timpul isi incetineste continuu cursa, desi imperceptibil pentru om, nu este chiar asa de absurda pe cat pare, oamenii de stiinta emitand ipoteza ca la un anumit moment dat, timpul chiar se va opri in loc, congeland totul intr-o imagine statica.

Timpul se va opri in loc?
"Timpul incetineste si se va opri complet, la un moment dat, mult dupa disparitia Terrei - totul va arata inghetat, intr-un fel de cadru nemiscat, care va dura vesnic", explica un grup de oameni de stiinta din cadrul Universitatii din Salamanca, potrivit publicatiei La Repubblica.

Acestea sunt ipotezele formulate intr-un studiu semnat de Jose Senovilla, Marc Mars si Raul Vera si publicat in revista de specialitate "Physical Review D".

In opinia acestor specialisti, Universul nu se dilata, extinzandu-se cu viteza din ce in ce mai mare, departe de propriul centru, ci timpul este cel care isi incetineste curgerea, creand iluzia expansiunii cosmosului.

In realitate, asa numita "energie obscura", care cauzeaza acceleratia Universului in expansiune impotriva oricarei legi de gravitatie, nu exista: ar fi doar timpul, cu ritmul sau de curgere din ce in ce mai lenta, cel care ne face sa percem lucrurile in acest mod.

Gary Gibbons, cosmolog in cadrul Universitatii din Cambridge, considera la randul sau, ca ideea e cat se poate de plauzibila: "Noi avem convingerea ca timpul a luat nastere odata cu Big Bang, asadar, asa cum s-a nascut, poate sa si dispara".

Citeste si: Vacanta pe Luna? In curand va fi posibil

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.