11 iul. 2012

Thailanda - copiii crescuti pentru ring (Galerie foto)

Muay Thai, cunoscut si sub denumirea de box-thai, este sportul national thailandez pentru care, cei ce nazuiesc sa devina campioni, isi incep antrenamentele dure de la varste foarte fragede, deseori impinsi de la spate de propriile familii, in speranta unui castig viitor.

Copiii ringului - box thailandez
Multi parinti nadajduiesc sa isi vada fiii luptand pe ringurile cele mai apreciate din Bangkok, iar pentru a-si indeplini visul, copiii sunt incurajati inca de mici sa urmeze calea dificila a loviturilor, sangelui si lacrimilor, relateaza Giornalettismo.

Pentru a patrunde in glorioasa lume a unui sport care nu cunoaste comoda banca de rezerva de la marginea unui teren de fotbal, vestiarele moderne si confortabile sau piscinele racoritoare, micii atleti se lupta cu o indarjire impresionanta, pana la ultimul lor strop de energie.

Sub privirile infierbantate ale sutelor de spectatori, copiii ringului se intrec in aplicarea unor lovituri cat mai dure, cat mai bine plasate, urmand regulile unei discipline care permite utilizarea a opt "instrumente" de lupta: perechile de maini, coate, genunchi si picioare.

Putini ajung insa sa participe la competitiile suficient de importante pentru a putea castiga atat cat sa-si intretina familiile, dar asta nu-i impiedica nicidecum pe copiii ringului sa isi urmeze visul, practicand un sport in care invinge agilitatea, forta si rezistenta, fara sa cunoasca farmecul jucariilor, harjoanei si voia buna de care se bucura alti copii de varsta lor, subliniaza sursa.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.