3 aug. 2012

iOptik - Lentilele de contact care ne vor schimba viata

Performantele dispozitivelor smartphone sau ale faimosului proiect al ochelarilor interactivi creati de specialistii de la Google, nu mai prezinta acea aura de senzational, daca socotim ca pe rampa de lansare se anunta lentilele magice iOptik.

Este vorba despre o initiativa a companiei Innovega, care intentioneaza sa lanseze un produs cu totul si cu totul special, menit sa "schimbe intregul nostru mod de viata", relateaza Business Insider.

Gratie nanotehnologiei, lentilele de contact vor permite utilizatorilor sa perceapa atat imaginile oferite de realitatea inconjuratoare, cat si informatiile culese de pe Internet sau din alte surse.

"Purtatorul va putea vedea lumea in mod complet natural: ochii se pot misca absolut normal, primind concomitent informatii aditionale", se explica pe site-ul Innovega.

Domeniile de aplicabilitate pentru acest proiect indraznet sunt fara indoiala multiple: armata deja exploreaza diferite cai de utilizare a lentilelor, care ar putea permite soldatilor sa identifice in orice moment un obiectiv tinta mobil, fara echipaj, adica pana si cele mai sofisticate drone create.

Pentru uz civil in schimb, realitatea augmentata ar putea facilita navigarea rapida pe Internet, Innovega fiind mult interesata si de posibilitatea itegrarii acestei tehnologii in universul gaming 3D.

Mai mult decat atat, lentilele ar putea fi utilizate cu succes de persoanele care exploreaza zone putin cunoscute ale Terrei, in turism, in transporturile civile, unde soferul ar putea obtine instantaneu date vizand conditiile de trafic si in multe alte domenii de activitate, subliniaza sursa.

Innovega iOptik Project

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.