21 aug. 2012

OnLive a murit. Traiasca OnLive! - cum se renaste din propria cenusa

OnLive, compania care parea sa promita revolutionarea lumii consolelor, nutrind ambitii marete si declarandu-se gata sa sfideze Xbox si PS3, s-a prabusit in abisul falimentar si a revenit pe val in numai cateva ore, in mod misterios.

OnLive
Strabatand cu iuteala un traseu straniu, OnLive a renascut din propria cenusa, fara sa fie prea clar cum a reusit sa iasa din situatia dificila in care se afla si pastrand o desavarsita discretie asupra numelor noilor proprietari, relateaza Kotaku.

Principiul revolutionar pe care OnLive il avansa inca de la primii sai pasi in universul gaming, se baza pe incredintarea unui rol fundamental serviciului de cloud-computing, transferand procesul de elaborare la nivelul serverelor centralizate, pentru a oferi ulterior clientului simpla sarcina de reproducere in streaming a imaginilor.

Un astfel de concept ar fi putut modifica la iuteala intregul mod de abordare a gaming-ului, cutremurand fara indoiala actualul echilibru de pe piata, reducand la tacere Xbox si PS3 deopotriva.

Cand totul se afla insa pe punctul de decolare, au rasarit si primele probleme financiare, care s-au agravat rapid, conducand grupul la faliment.

Ceea ce s-a petrecut in continuare cu OnLive, nu e prea clar: nu a fost demarata oficial nici o procedura caracteristica primului ajutor in caz de faliment, dar s-a comunicat in schimb continuarea activitatii sub aripa protectoare a unor noi proprietari.

Cine sunt investitorii care au decis sa sustina serviciile oferite utilizatorilor existenti, ramane un mister, la fel ca si componenta noului team instalat la carma OnLive, asupra viitorului companiei ridicandu-se in acest context, un mare semn de intrebare, concluzioneaza sursa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.