23 ian. 2016

Renuntarea la minciuni imbunatateste starea de sanatate

Adultii mint in medie de 11 ori pe saptamana, fara sa stie ca acest obicei este daunator sanatatii, chiar si atunci cand este vorba despre mici exagerari, sau "floricele" presarate intr-o istorisire aparent nevinovata.

Renuntarea la minciuni imbunatateste sanatatea
Cel putin aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de stiinta din cadrul Universitatii Notre Dame din Indiana, informeaza agentia ANSA.

Studiul a fost efectuat pe un esantion alcatuit din 110 persoane, cu varste cuprinse intre 18 si 71 de ani si a relevat o legatura puternica intre starea de sanatate a acestora si gradul lor de sinceritate.

"De fiecare data cand rata minciunilor inregistra o crestere a valorii, sanatatea subiectilor examinati prezenta un anumit stadiu de degradare corelata, care devenea cu atat mai ingrijoratoare, cu cat numarul de minciuni rostite era mai mare", a explicat Anita Kelly, conducatoarea studiului.

Specialistii ne atentioneaza asadar, ca renuntand la minciuni, starea de sanatate fizica si psihica a omului, se poate imbunatati in mod considerabil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.