28 sept. 2012

Whisky scotian, resursa pentru biocarburantul auto

Whisky-ul scotian, dincolo de gustul sau atat de apreciat de cunoscatori, se demonstreaza si o sursa valida pentru producerea biocarburantului pentru automobile.

Whisky scotian
Cel putin aceasta este concluzia care se desprinde din acordul incheiat intre Tullibardine Distillery din Perthshire si Celtic Renewables - companie producatoare de energie alternativa, asociata cu Napier University din Edimburg, relateaza TM News.

Obiectivul celor doua parti este de a crea biocarburant de noua generatie din reziduurile obtinute in urma prepararii whisky-ului, indeosebi din cele colectate dupa distilarea mustului si a maltului din cereale germinate.

In opinia lui Martin Tangney, fondatorul Celtic Renewables, "parteneriatul cu Tullibardine Distillery reprezinta un pas important in dezvoltarea unui business care impleteste activitatile a doua industrii scotiene - whisky si energie alternativa".

Tagney a tinut sa sublinieze faptul ca acest proces demonstreaza modul in care utilizarea inovativa a tehnologiilor existente permite crearea unor resurse energetice noi, la indemana, cu enorme beneficii pentru mediu si pentru economie, deopotriva.

"Distileria, la randul sau, beneficiaza de avantaje importante de pe urma unui astfel de acord, avand in vedere ca in fiecare an se cheltuiesc circa 250 de mii de lire sterline doar pentru a se debarasa de reziduuri", a precizat Douglas Ross, administrator delegat al Tullibardine.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.