10 oct. 2012

Coreea de Nord isi arata muschii: rachete strategice pentru a ataca SUA

Coreea de Nord a anuntat ca dispune de un arsenal de rachete strategice in masura sa loveasca teritoriul Statelor Unite, amenintand totodata Japonia si Guam.

Purtatorul de cuvant al Comisiei Nationale de Aparare din Phenian, a tinut sa precizeze ca rachetele pot sa loveasca "nu numai fortele americane din peninsula coreeana, ci si Japonia, Guam si teritoriul Statelor Unite", informeaza agentia ANSA.

Declaratiile sosesc la scurta vreme dupa acordul incheiat duminica intre Washington si Seul, vizand largirea razei  de actiune a rachetelor apartinand Coreei de Sud, intre 550 si 800 de km in cinci ani, adica mai bine de dublul limitelor actuale, mentinand o incarcatura maxima de 500 kg.

"Nu ascundem faptul ca fortele armate revolutionare, inclusiv cele strategice nucleare, au in vedere o serie de obiective care cuprind nu numai bazele sudcoreene de proba sau bazele fortelor imperialiste de agresiune ale Statelor Unite in peninsula, ci si Japonia, Guam si teritoriul SUA".

Coreea de Nord ar putea dezvolta asadar un program capabil sa lanseze rachete nucleare intercontinenale, care ar atinge zone situate la aproximativ 7.000 de km, dar doua teste efectuate pana acum (mai cu seama cel din aprilie), nu s-au soldat cu rezultate pe masura asteptarilor autoritatilor din Phenian, precizeaza sursa.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.