12 mai 2016

O alternativa la inmormantare: elvetienii fac diamante din cenusa celor decedati

Elvetienii propun o alternativa surprinzatoare la traditionalele  ritualuri de inmormantare, avansand ideea de a transforma cenusa persoanelor dragi care au decedat, in veritabile diamante.

Diamantul, ca alternativa la inmormantare
Nu este o gluma: carbonul continut in cenusa trupurilor incinerate, este transformat in laboratoarele companiilor specializate, in celebrele pietre pretioase, cu atat mai valoroase, cu cat comprima (desigur in sens metaforic), esenta persoanelor care odinioara au facut parte din cercul celor dragi.

Desi la prima vedere poate parea o excentricitate discutabila, ideea pare sa se transforme intr-o veritabila tendinta in randurile familiilor indurerate de pierderea unui anumit membru, din ce in ce mai multe din acestea optand pentru solutia diamantelor din cenusa, in locul funerariilor traditionale.

Modelul a fost preluat rapid si de italieni, care se confrunta deseori cu probleme legate de lipsa locurilor de veci si de costurile ridicate ale ritualului complet de inmormantare, pornind de la achizitionarea sicriului si articolelor necesare completarii acestuia si terminand cu coroanele de flori.

Un aspect incitant al chestiunii, il reprezinta fara indoiala, tocmai optarea pentru alternativa oferita de "diamantizarea cenusei", in perspectiva cheltuielilor legate de intregul proces de fabricare, care se apropie mult de valoarea unei clasice inmormantari.

Astfel, pentru transformarea cenusei unui defunct intr-un diamant de un sfert de carat, costurile se ridica la circa 3.500 de euro fara TVA, in timp ce pentru obtinerea unui diamant de un carat, se platesc circa 13.000 de euro.

In Elvetia in schimb, se inregistreaza deja mii de cereri pentru astfel de servicii, multe sosind din indepartata Japonie, sau din alte tari europene precum Austria, Suedia sau Spania.

Diamantizarea cenusei defunctilor

Diamant obtinut din cenusa unei persoane decedate

Imagine din laboratoarele de transformare a cenusei in diamante

Citeste si: Sierra Leone: diamantele s-au epuizat - economia e ingenunchiata

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.