6 mai 2016

V-Chip: analizele sangelui in cateva secunde (Video)

Specialistii americani au pus la punct un dispozitiv in masura sa efectueze pana la 50 de analize ale sangelui intr-o unica sesiune, utilizand doar o picatura din aceasta pretioasa resursa a organismului.

V-Chip: 50 de analize dintr-o singura picatura de sange
De dimensiunile unui card de credit, V-Chip ar putea furniza in viitorul apropiat un ajutor de nadejde intregului sector medical care se bazeaza pe traditionalele analize de laborator, relateaza Gizmag.

Este vorba fara indoiala, de un instrument deosebit de util, avand in vedere ca asigura rezultate pentru 50 de analize diferite ale sangelui, pe baza unei singure picaturi recoltate de la pacient.

Costurile corelate acestui tip de dispozitiv este, pe de alta parte, extrem de atragator - 10 dolari pe unitate - asigurand astfel o economisire substantiala a fondurilor in cadrul instiutiilor specializate si nu numai.

Timpul dedicat recoltarii si efectuarii analizelor utilizand metodele traditionale este redus considerabil cu ajutorul noului instrument creat de specialistii din cadrul Methodist Hospital Research Institute din Huston.

Cum functioneaza

Dispozitivul este prevazut cu doua lamele din sticla, care servesc drept gazda unei retele de canale dispuse in paralel, fiecare din acestea destinate unor anumite tipuri de masuratori.

La nivelul fiecarui canal se regaseste o combinatie anume de substante, specifica analizei unice dedicate: intrand in contact cu sangele, elementele prezente intr-un anumit canal vor furniza informatiile necesare stabilirii rezultatelor pentru analiza careia i-au fost destinate.

Prin aceasta metoda, o singura picatura de sange este suficienta pentru a fi utilizata in acelasi timp la obtinerea rezultatelor pentru 50 de analize diferite.

Pe cat de simplu, pe atat de eficient, V-Chip demonstreaza asadar ca detine toate calitatile pentru a se impune cat de curand in lumea medicala, putand fi utilizat cu succes nu numai in spitale sau in centrele medicale specializate, ci chiar ca un ajutor pretios aflat la indemana pacientului in orice loc s-ar afla, subliniaza sursa.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.