31 oct. 2012

Lord Jacob Rothschild: In Europa, cresterea va fi lenta si dificila

Lord Jacob Rothschild, bancherul si filantropul britanic in varsta de 76 de ani, a declarat intr-un interviu acordat presei internationale, ca Europa va cunoaste un proces de crestere lenta si dificila.

Lord Jacob Rothschild
"Lumea spera ca ceva bun sa se intample cat de curand, dar cu siguranta austeritatea nu ajuta", a afirmat Rothschild potrivit publicatiei La Stampa.

"Eu cred ca in urmatorii zece ani se va inregistra o crestere lenta si ca adevaratul pericol este reprezentat de politica si politicieni: e suficient sa privim spre China, Orientul Mijlociu, America si evident, spre Batranul Continent, aflat in vartejul unor dificultati fara precedent", a subliniat omul de afaceri.

"Anglia, la randul sau, se afla intr-o situatie la fel de dificila ca si Uniunea Europeana, cu care detine numeroase legaturi de afaceri: problemele legate de austeritate, datorii si politica sunt ambivalente, in sensul ca oscileaza in functie de influentele europene pe de o parte, iar pe de alta parte, de cele americane", a precizat Rothschild.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.