4 oct. 2012

Stockholm: "Mamma mia!" - un muzeu dedicat formatiei Abba (Video)

La Stockholm se va inaugura in primavara anului 2013, un muzeu dedicat legendarei formatii suedeze Abba, amenajat in incinta Swwdish Music Hall of Fame.

ABBA
Vestea a fost comunicata oficial presei internationale, de catre Bjorn Ulvaeus, unul din cei patru membrii ai grupului Abba, care s-a destramat acum 30 de ani, relateaza TM News.

"Cu ceva timp in urma, ne-am gandit sa facem un muzeu al formatiei Abba, dar atat eu, cat si Benny Andersson, ne doream sa-l inscriem intr-un fel sau altul, intr-un context mult mai amplu, al istoriei muzicii populare suedeze", a declarat Ulvaeus in cadrul unei conferinte de presa.

"E un fel de poveste a Cenusaresei in varianta muzicala, a carei istorie merita impartasita iubitorilor numeroaselor slagare pe care le-am compus si interpretat in vremurile de glorie ale formatiei", a subliniat artistul.

Grupul, care a vandut peste 378 de milioane de discuri in lumea intreaga, a debutat in 1970 cu Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Faltskog si Anni-Frid Lyngstad (Frida), mentinandu-si aceeasi componenta plina de carisma pana spre sfarsitul anului 1982, cand Abba a decis sa se opreasca din spectaculoasa sa aventura muzicala.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.