6 nov. 2012

Noile bancnote euro de la BCE

Dupa zece ani de la adoptarea actualelor bancnote euro, vor fi tiparite noi formate, mai dificil de falsificat, dar cu un aspect similar celor de pana acum.

Banca Centrala Europeana pregateste noile bancnote ale monedei unice europene, introducerea formatelor modificate fiind programata pentru anul care vine, relateaza Giornalettismo.

Detaliile legate de acest proiect urmeaza sa fie prezentate in cadrul unei conferinte de presa care se va desfasura joi, dupa reuniunea lunara a consiliului directiv al institutiei centrale europene.

Noile bancnote vor fi introduse in mod treptat, incepand cu cele de 5 euro si continuand in ordine crescatoare cu cele de valori superioare.

Vechile bancnote isi vor mentine valabilitatea, in timp ce la nivelul celor noi, vor fi introduse o serie de elemente menite sa impiedice pe cat posibil activitatea falsificatorilor, in special pentru bancnotele de 20 si de 50 de euro, cel mai frecvent contrafacute (77% din totalul bancnotelor euro falsificate), precizeaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.