25 nov. 2012

Take Action - Initiativa Google pentru un Internet liber (Video)

Take Action este noua campanie lansata de grupul Google, pentru sustinerea libertatii in universul web la scara globala.

"Pentru o lume libera si deschisa, e nevoie de Internet liber si deschis; Internetul liber si deschis depinde de mine" - acesta este sloganul sub care se desfasoara Take Action, relateaza Webnews.

Initiativa grupului din Mountain View soseste chiar inaintea meeting-ului care se va desfasura in decembrie cu portile inchise - un eveniment in cadrul caruia, guvernele din lumea intreaga vor decide modul in care va fi reglementat accesul la  Internet si se va discuta chestiunea spinoasa a cenzurii online.

Anumite tari intentioneaza sa exercite un control sporit asupra activitatilor online ale propriilor cetateni.

In opinia Google, viitorul "marii retele", nu ar trebui sa fie hotarat doar de institutiile guvernative, ci determinat pe calea unui proces in care sa fie implicate activ miliardele de persoane ale planetei, care utilizeza Internetul si sunt direct afectate de asemenea decizii.

Oricine isi poate aduce contributia la aceasta cauza, asa cum rezulta din continutul video propus de Google in campania sa, subliniaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.