17 dec. 2012

Sonda Voyager-1 si discul sau pentru extraterestrii (Video)

Lansata in spatiu in anul 1977, sonda Voyager nu s-a oprit nici o clipa din calatoria sa pe cararile misterioase al universului, indepartandu-se tot mai mult de sistemul nostru solar si purtand la bord un disc continand mesajul de salut al omenirii pentru extraterestrii.

Discul care calatoreste in spatiu cu Voyager-1
Dorinta omului de a-si face ceva amici in spatiu, materializata in expedierea unui astfel de instrument comunicational undeva, in neantul cosmic, inca nu a primit vreun raspuns, dar specialistii continua sa spere, relateaza The Huffington Post.

Sonda a fost expediata in spatiu asemenea unei "capsule a timpului", fiind dotata cu cu un "Golden Record", placat cu aur mai exact, continand informatii privitoare la planeta noastra.

Este vorba asadar despre un fel de carte de vizita, menita sa prezinte Terra unor eventuali turisti ai spatiului: salutul oamenilor in diferite limbi, muzica, sunete din natura, fotografii ale catorva pamanteni si detalii despre cum se poate ajunge la noi.

Nu toata lumea este insa entuziasmata de aceasta initiativa a specialistilor, chiar daca intentiile lor au fost din cele mai bune: "Daca extraterestrii ar veni in vizita, rezultatul ar putea fi similar celui debarcarii lui Columb in America, adica nu tocmai fericit pentru locuitori", a declarat fizicianul Stephen Hawking pentru Discovery Channel.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.