31 iul. 2012

De ce (ne) plac totusi eroii negativi?

In opinia specialistilor, personajele negative reusesc sa starneasca in randurile publicului aceeasi fascinatie ca si cele pozitive, datorita unei dorinte ascunse in fiecare din noi, de a explora intr-un fel sau altul, latura obscura a realitatii.

Cel putin aceasta este explicatia oferita de publicatia Wired, intr-un amplu material dedicat misteriosului efect  electrizant pe care eroii negativi il exercita asupra multor persoane.

Se pare ca aceste personaje trezesc curiozitatea chiar mai mult decat supereroii-protagonisti, suscitand interesul pentru o parte intunecata care se ascunde undeva, dincolo de asa-numita "zona controlabila" din subconstientul unei persoane.

Recenta tragedie care a avut loc la Denver, a adus in prim-plan un nou model de Joker, care a lasat in urma sa fara indoiala, multiple semne de intrebare ce continua sa dea bataie de cap specialistilor: este vorba despre o persoana bolnava mintal, sau despre un produs rezultat dintr-o complicata formula subliminala a unui film de succes, invaluita in mister pana si pentru creatorii sai?

Executand un slalom printre teoriile avansate de Carl Jung si Sigmund Freud, s-ar putea spune ca natura umana ascunde multe  umbre infricosatoare in adancurile sale, care sunt insa "tinute in frau" prin autocontrol, educatie, reguli sociale si disciplina.

Cand se creaza insa o fisura la nivelul acestei cruste de protectie, raul se grabeste sa iasa la suprafata, asemenea unei eruptii vulcanice, cu neputinta de stavilit.

In opinia lui Abraham Maslow insa, persoanele care nu au avut parte de satisfacerea nevoilor initiale, intampina mari dificultati in procesul de maturizare, simtindu-se nesigure si cautand un fel de refugiu in identificarea cu un super-personaj negativ, care le poate oferi iluzia obtinerii cu aviditate a tot ceea ce le-a lipsit mai mult in viata.

Un aspect care exercita fara indoiala o atractie deosebita spre identificarea cu un supererou, este tocmai libertatea de care acesta se bucura: nimeni nu-l poate aresta pe Superman, nu o poate stavili pe Wonder Woman sau pune bete in roate unui Captain America.

Eroii negativi sunt la randul lor personaje care scapa controlului - a fi super-rau ar putea fi intr-un anumit sens, liberator, generator de forte nebanuite, oferind cheile puterii - visul mai mult sau mai putin ascuns al omului, dintotdeauna...

Apple - trei reclame neinspirate, departe de conceptul "Genius" (Video)

Pentru a demonstra cat de eficient este serviciul de asistenta "Genius", Apple a realizat trei filme publicitare care se dovedesc insa neinspirate, reusind doar sa boteasca imaginea utilizatorilor medii ai produselor oferite de grupul din Cupertino.

Utilizatorul este infatisat in ipostaze nu tocmai de invidiat, intrand in panica, incapabil sa efectueze operatiuni elementare, intr-un cuvant, departe de distinctia pe care Apple a atribuit-o de-a lungul vremii fanilor marului tehnologic, relateaza Webnews.

Desi specialistii grupului din Cupertino par sa fi creat aceasta serie de continuturi video cu obiectivul de a raspunde acelui segment de consumatori care abordeaza pentru prima data universul Mac, mesajul trasmis de aceste reclame este unul singur: "bateti la usa Genius Bar si intrebati, intrebati, intrebati".

Apple doreste fara indoiala sa capteze atentia utilizatorilor traditionali de PC, care stagneaza in lumea Windows din inertie si care s-ar putea desprinde, pentru a alege strada catre Mac.

Cele trei reclame au atras insa la iuteala critici aspre din partea consumatorilor si observatorilor deopotriva, pentru mesajele lor neinspirate, care pot constitui doar o lectie despre cum nu trebuie realizata o campanie publicitara, subliniaza sursa.





Japonia - un robot de un milion de dolari (Galerie foto)

Compania nipona Suidobashi Heavy Industry, specializata in productia de sisteme electronice de cele mai variate tipuri, a pus la punct un robot de exceptie, care va fi scos la vanzare pentru impresionanta suma de un milion de dolari.

Kuratas, la Wonder Festival, Tokio

Este vorba despre "Kuratas", model prezentat publicului in cadrul evenimentului Wonder Festival, care s-a desfasurat la Tokio, relateaza Giornalettismo.

Inalt de patru metri, Kuratas cantareste patru tone si este prevazut cu patru picioare si doua brate, care pot fi controlate de un operator prin intermediul unei retele 3G.

Robotul poate fi insa pilotat si de o persoana instalata comod in habitaclul creat special la nivelul trunchiului sau, utilizand comenzile disponibile pentru control manual intern, asa cum se poate observa in imaginile urmatoare.







DEPTHX - Submarinul care va explora marile lunii lui Jupiter (Galerie foto si video)

Europa, luna lui Jupiter, va face cunostinta in anul 2026 cu un explorator mai putin obisnuit: NASA pune la cale o misiune care prevede cercetarea oceanelor sale lichide, protejate de un strat de gheata gros de circa sase kilometri, cu ajutorul unui submarin.

Luna lui Jupiter - Europa
Odata perforat acest invelis impresionant, va fi posibila descoperirea misterelor pe care le ascunde Europa in adancuri, gratie celui mai sofisticat submarin proiectat vreodata, relateaza Gizmodo.

Este vorba despre "Deep Phreatic Thermal Explorer" (DEPTHX), realizat de specialistii de la Stone Aerospace, din Austin, Texas, sub indrumarea lui Bill Stone, in colaborare cu Universitatea Carnegy Mellon.

Datorita distantei mari la care se afla luna lui Jupiter fata de Terra, DEPTHX nu va putea fi controlat de specialisti, ci va trebui "sa se descurce singur" in misiunea de explorare a marilor de pe Europa.

Asteptarile pe care NASA le are din partea acestui proiect, par sa fie cat se poate de serioase, avand in vedere ca a investit 3 milioane de dolari anual, timp de trei ani, incepand cu 2003, pentru a crea un prototip lung de doi metri si lat de un metru si jumatate.

Dotat cu 54 de sonare pentru navigatie si 36 de computere, sase acceleratoare, baterii, senzori de viteza, instrumente de observatie si un microscop conceput special pentru a analiza posibile forme de viata microscopice, DEPTHX comunica cu nava mama Valchiria prin intermediul fibrei optice cu wi-fi.  

Submarinul va cantari 1,3 tone si va dispune de senzori in masura sa identifice un obiect la 300 de metri distanta, putand determina astfel profunzimea apelor de pe Europa, gratie calculelor matematice ale distantelor, efectuate cu ajutorul unui sistem denumit 3dSlam, cu o precizie de un metru in orice directie, intr-un spatiu de 500 de metri cubi, precizeaza sursa.

DEPTHX, submarinul care va explora apele lunii lui Jupiter

DEPTHX - teste efectuate in 2007








30 iul. 2012

Skype: un NU hotarat interceptarii convorbirilor

Skype a publicat un lung si detaliat material pe blogul sau oficial, dezmintind categoric zvonurile recente vizand posibilitatea ca in urma schimbarilor intervenite in infrstructura grupului, sa se dea cale libera interceptarilor convorbirilor intre utilizatori.

Skype: un Nu hotarat interceptarii convorbirilor
Devenit nu de mult parte componenta a Microsoft, Skype confirma politica sa cu privire la respectarea sigurantei convorbirilor si intimitatii celor ce folosesc serviciile sale, asigurandu-si utilizatorii de continuarea aplicarii principiilor de privacy, relateaza Webnews.

Cu aproximativ trei luni in urma, Microsoft a inceput sa inlocuiasca supernodurile P2P cu servere Linux pozitionate la nivelul propriilor sale centre de date.

Noua arhitectura a generat insa suspiciunile specialistilor in siguranta comunicarii, ingrijorati ca schimbarea ar putea reprezenta o masura impusa de autoritati pentru a obtine acces la convorbirile utilizatorilor.

Skype a declarat insa ca modificarea constituie doar un pas menit sa ofere un serviciu mai bun si mai sigur, garantand cresterea vitezei de rezolvare a eventualelor probleme si introducerea unor noi features care vor fi integrate la nivel de Office, Bing si Xbox Live, gratie utilizarii platformei cloud oferita de Microsoft.

Serverele sunt folosite doar pentru gestionarea apelurilor, pentru lansarea de notificari sau pentru agregarea fluxurilor video intr-o conversatie de grup, fara monitorizarea sau inregistrarea vreunei convorbiri.

In ceea ce priveste mesajele, acestea sunt pastrate temporar la nivelul serverelor pentru a permite sincronizarea cu diferite dispozitive - in acest caz, atunci cand este posibil din punct de vedere tehnic, Sype ar putea permite accesul autoritatilor la materialele detinute, atunci cand legea o cere.

Exista insa si o exceptie de la intregul rationament mai sus prezentat si aceasta se numeste "China": autoritatile locale au impus un filtru de interceptare si control al mesajelor schimbate intre utilizatori, precizeaza sursa.


Las Vegas: o roata gigantica pentru un oras - parc de distractii (Galerie foto)

O roata gigantica, inalta de 164 de metri si echipata cu 28 de cabine proiectate sa gazduiasca fiecare in parte cate 40 de persoane, va constitui una din principalele atractii ale Las Vegas-ului, un oras care se prezinta in intregime asemenea unui imens parc de distractii.

Va fi cea mai mare instalatie de acest tip din lume, masurand cu 33 de metri mai mult in inaltime decat faimosul London Eye, punctul de observatie cel mai inalt din Europa, relateaza Daily Mail.

Coordonatorul proiectului, Jason Krolicki, a explicat ca roata va apartine parcului unuia din cele mai faimoase cazinouri din Las Vegas, "Caesars Palace" si va fi construita dupa modelul celei londoneze, inspirandu-se in acelasi timp si din cea aflata in Singapore.

Cele 28 de cabine vor fi dotate cu aer conditionat si sunt concepute astfel incat sa poata fi utilizate in viitor si pe post de locatii inedite pentru casatorii, structura fiind proiectata sa reziste la cutremure, vant puternic si temperaturi extreme, precizeaza sursa.




Cele mai traznite modele de sutiene din lume (Galerie foto)

Lenjeria intima a femeii, pentru un motiv sau altul, a reprezentat dintotdeauna un obiect de atractie pentru fotografi, dar cand este vorba despre un top al celor mai traznite sutiene din lume, o galerie de imagini ar cuprinde negresit si exemplarele prezentate in continuare.

Este vorba despre cateva modele din lungul sir de propuneri avansate de publicatia online BuzzFeed, multe dintre acestea depasind pana si excentricitatile vestimentare ale celebrei Lady Gaga.

Ramane la latitudinea fiecaruia sa aprecieze daca i-ar place sau nu sa regasesca astfel de piese de exceptie in propriul sifonier, ca sa nu mai vorbim despre efectul pe care l-ar putea avea in pat...













Cele mai frumoase imnuri sportive ale Jocurilor Olimpice, din 1988 pana in prezent (Video)

Jocurile Olimpice ar pierde fara indoiala mult din farmecul actual, fara o coloana sonora dedicata, pe masura importantei intrecerilor sportive desfasurate in cadrul acestor competitii istorice.

JO Londra 2012
Musicroom propune o trecere in revista a celor mai frumoase piese muzicale dedicate jocurilor olimpice, incepand cu anul 1988, cand acestea s-au desfasurat la Seul si pana la actualele JO, gazduite la Londra.

Spectacolul de deschidere a acestor importante intreceri, a reprezentat dintotdeuna un prilej de a aduce in prim-plan, nu numai atleti de prim rang de pe toate meridianele lumii, ci si artisti de exceptie, veritabili campioni ai muzicii la scara planetara, care au emotionat publicul, punandu-si amprenta vocala in slujba unor imnuri sportive intrate in istorie.

Whitney Huston: "One Moment in Time", Seul 1988


Freddie Mercury & Montserrat Caballe: "Barcelona", Barcellona 1992


Celine Dion: "The Power of the Dream", Atlanta 1996


Tina Arena: "The Flame", Sydney 2000


Bjork: "Oceania", Atena 2004


Jocurile Olimpice din anul 2008 s-au desfasurat la Beijing, purtand amprenta culturii muzicale chineze, imnul de deschidere, intitulat "You and Me", fiind interpretat de Sarah Brightman si Liu Huan


Muse: "Survival", Londra 2012

29 iul. 2012

Casatoriile intre persoanele de acelasi sex - o afacere de milioane la New York (Video)

La un an de la aprobarea legii vizand casatoriile intre persoanele de acelasi sex, pe teritoriul statului american New York, oficierea acestor ceremonii s-a transformat intr-o afacere infloritoare, care a atras sume considerabile in vistieria locala.

Casatoriile intre persoanele de acelasi sex la New York
Este vorba mai exact despre incasari care totalizeaza 259 de milioane de dolari in 12 luni, proveniti de pe urma cuplurilor gay care au dorit sa-si uneasca destinele in Big apple, relateaza Bloomberg.com.

Datele oficiale inregistrate la New York City, releva un numar de 8.200 de casatorii incheiate intre persoane de acelasi sex in acest interval, dintr-un total de 75.000, adica peste 10%.

Mare parte din veniturile incasate se datoreaza insa valurilor de invitati care s-au revarsat la New York pentru a participa la aceste ceremonii speciale, o impresionanta "armata", formata din circa 200.000 de persoane, care au petrecut aproximativ 235.000 de nopti la hotel.

Oficiul de turism NYC&Co, imediat ce a fost aprobata legea casatoriilor gay, a lansat o ampla campanie de marketing, intitulata "NYC I do", cu obiectivul de a transforma orasul in cea mai importanta destinatie turistica din lume pentru casatorie si petrecerea lunii de miere, precizeaza sursa.

Felix Baumgartner - un skydiver care se lanseaza de 29 de kilometri inaltime (Video)

Skydiver-ul austriac Felix Baumgartner si-a propus sa se aventureze intr-o experienta menita sa stabileasca un nou record in catalogul lansarilor din vazduh: un salt efectuat dintr-un balon plasat in stratosfera, la circa 29 de kilometri inaltime.

Felix Baumgartner
Este vorba despre un episod care s-a desfasurat deasupra zonei aride a desertului din New Mexico, experienta filmata in intregime si publicata de The Guardian, alaturi de declaratiile temerarului Icar austriac, oferite de indata ce a ajuns la sol.

Saltul cu parasuta a reprezentat de fapt un exercitiu care-i serveste lui Felix pentru proba efectiva de stabilire a recordului din catalogul performantelor de skydiving, pe care intentioneaza sa o sustina peste cateva saptamani.

Mai mult decat atat: Felix nadajduieste sa devina in acelasi timp, cel dintai om care va dobora viteza sunetului, atingand 700 de metri pe ora in cadere libera, precizeaza sursa.

Steroizii anabolizanti - o noua moda in randurile managerilor slabi de inger

Consumul de steroizi anabolizanti inregistreaza in ultima perioada o crestere exponentiala, depasind de mult granitele salilor de sport in care se practica exercitii fizice pentru mentinerea tonusului muscular si asigurarea unei forme fizice de invidiat.

Este vorba despre un fel de moda noua, care s-a raspandit cu viteza fulgerului in randurile oamenilor de afaceri si/sau a managerilor mai putin increzatori in fortele proprii, relateaza Nano Press.

Utilizate asemenea unui drog, substantele continute de aceste iluzorii sisteme de propulsie caracteriala, par sa contribuie substantial la obtinerea unei agresivitati crescute, stimuland increderea in propria persoana, ceea ce le face extrem de atragatoare pentru anumite categorii de persoane.

In plus, steroizii anabolizanti reprezinta o solutie pentru reducerea grasimilor si cresterea apetitului sexual, dar pentru a beneficia de toate aceste avantaje, organismul plateste la randul sau un pret piperat: efectele colaterale pot deveni chiar letale in cazul consumului continuu, fara pauze.

Specialistii atentioneaza asadar asupra riscurilor pe care le implica utilizarea acestor substante, fara a solicita o schema atent elaborata de medicul personal, pe lista neagra a efectelor nedorite inscriindu-se accidentele vasculare cerebrale, hipertensiunea arteriala, infarctul miocardic, problemele hepatice, rupturile de tendoane si starile depresive.

Barbatii se pot alege in plus cu o atrofiere a testiculelor, iar femeile, cu o virilizare ireversibila, modificarea timbrului vocal, dereglari menstruale si pelozitate excesiva, subliniaza sursa.

Efectele colaterale ale consumului excesiv de steroizi anabolizanti

Peter Carsten - fotografii din vulcan (Galerie foto)

"Specializat in locuri periculoase", asa se prezinta pe site-ul personal, fotograful Peter Carsten, cel ce a coborat pana la marginea craterului unuia din cei mai periculosi vulcani din lume: Nyiragongo, din Congo.

Fotografii din crater
Inalt de 3.470 de metri, vulcanul situat in imediata vecinatate a orasului Goma, cu o populatie de circa un milion de persoane, este activ, inregistrand peste 50 de eruptii in ultimii 150 de ani, relateaza National Geographic.

"Vulcanul va erupe din nou, fara indoiala si e limpede ca va transforma Goma intr-un Pompei al zilelor noastre", a afirmat vulcanologo Dario Tedesco, dupa ce s-a consultat cu Peter, care a surprins cu aparatul sau de fotografiat, activitatea din crater.

"Craterul vulcanului este un taram magic, dar plin de riscuri - e ca si cum m-as fi aventurat intr-un mare joc de-a soarecele si pisica", a declarat Carsten.









28 iul. 2012

Elton John - vine barza a doua oara?

Elton John este pe cale sa-si indeplineasca un alt vis: barza ar putea poposi binevoitoare la adresa sa pentru a doua oara, aducandu-i micutului Zachary un fratior sau o surioara.

Cel putin aceasta este informatia oferita de Nano Press, vizand afacerile de familie ale celebrului artist, casatorit cu partenerul sau de-o viata, producatorul si regizorul canadian David Furnish, in varsta de 49 de ani.

"Am suferit mult din pricina faptului ca am fost singur la parinti si n-as vrea ca Zachary sa cunoasca la randul sau acest sentiment frustrant", a declarat Elton reprezentantilor presei.

Aceeasi mama-surogat, care si-a inchiriat uterul pentru a le darui celor doi celebri parteneri primul copil, ar fi la ora actuala in cea de-a treia luna de sarcina - daca lucrurile vor evolua in parametri normali, Zachary va avea un fratior sau o surioara la inceputul anului 2013, precizeaza sursa.

Elton John, David Furnish si Zachary

Dronele, un pericol pentru traficul aerian

Un raport al Organizatiei Natiunilor Unite, lanseaza un semnal de alarma cu privire la ilegalitatea operatiunilor dronelor in spatiul aerian somalez, averizand asupra riscurilor pe care acestea le induc traficului aerian in zona.

In vazduhul de deasupra Somaliei, prezenta dronelor a devenit familiara: este vorba cu siguranta despre dispozitive de provenienta americana, avand in vedere deplinul control exercitat de Statele Unite in spatiul aerian somalez, relateaza The Washington Post.

Singurele drone autorizate sa execute zboruri in aceasta zona, sunt insa micutele Raven, din dotarea Uniunii Africane, in rest, orice alta natiune, ar trebui teoretic sa se supuna regulilor embargoului care a fost aplicat Somaliei cu aproape 20 de ani in urma.

Autoritatile americane au refuzat sa comenteze raportul ONU, in care se semnaleaza dronele de fabricatie americana, care nu se limiteaza la actiuni pasnice in Somalia.

Cu noile baze americane rasarite ca ciupercile dupa ploaie in Etiopia, in Gibuti, in Insulele Seychelles si nu numai, traficul de drone pe cerul Somaliei s-a intensificat ingrijorator, acompaniat de cel al avioanelor care nu  au nici in clin nici in maneca, desigur, cu vreo escala in aceasta tara.

Un motiv in plus pentru ca spatiul aerian somalez, care pana deunazi era considerat cat se poate de sigur, sa devina dintr-odata hazardant de strabatut, subliniaza sursa.


Browserul Google ne daruieste un mini-calculator virtual de birou

Introducand un calcul numeric la nivelul campului editabil din browserul Google, se poate observa ca de acum, acesta ne propune o iconita pentru utilizarea unui mini-calculator virtual de birou, realizat in HTML5.

Mini-calculatorul virtual de birou oferit de Google
Este un nou feature pe care specialistii grupului din Mountain View l-au introdus recent pentru a veni in intampinarea celor ce doresc sa efectueze rapid calcule in universul virtual, cu posibilitatea de a lansa chiar si expresii matematice lungi, infomeaza Webnews.

Modelul simplu de cautare oferit odinioara de Google, marcat de binecunoscuta formula "ma simt norocos", a evoluat cu timpul, oferind pas cu pas, avantajele afisarii instantanee a rezultatelor cautarii si sugestii automate vizand termenii interogarii, dar Unchiul G nu intentioneaza sa se limiteze la acestea.

Oferta browserului Google este asadar completata cu acest element de noutate, care nu consta de fapt in calculul efectiv, al carui rezultat era afisat si pana acum de browser, ci in instrumentul ulterior pe care il pune la dispozitia utilizatorilor, ca mini-calculator de birou, precizeaza sursa.