26 ian. 2013

India: vedeta paradei militare a fost o racheta (Galerie foto)

India a sarbatorit sambata cea de-a 64-a aniversare a Republicii, cu o parada militara si folcloristica, desfasurata la New Delhi, in cadrul careia, vedeta incontestabila, a fost racheta intercontinentala Agni-V.


Printre camile, acrobatii pe motociclete si chipiuri care de care mai bizare, Agni-V s-a distins fara indoiala prin sobrietatea sa, dar mai cu seama prin mesajul pe care il transmite in mod tacit: "sunt capabila sa lovesc obiective situate la 5.800 de kilometri".

Avantajata de splendoarea unei zile insorite, parada a reunit mii de spectatori, care au asistat entuziasmati la defilarea unitatilor de protocol ale fortelor armate locale si a celor 19 care alegorice sosite din diferite zone ale tarii, pentru a pune in valoare patrimoniul cultural indian, relateaza agentia ANSA.

Oaspetele de onoare al evenimentului a fost regele Bhutanului, Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, care a urmarit defilarea impreuna cu presedintele indian Pranab Mukherjee, premierul Manmohan Singh si presedinta Partidului Congresului, Sonia Gandhi.

Pentru asigurarea sigurantei pe durata desfasurarii evenimentului, guvernul indian a apelat la mii de agenti ai politiei si la forte ale armatei, plasand o serie de lunetisti la nivelul celor mai importante edificii din perimetrul-cheie, precizeaza sursa.

Parada granicerilor cu camile

Agni V

India - Parada Militarilor

Costume alegorice traditionale

Lansatoare de rachete



Acrobatii ale politiei pe motocicleta


Parada unitatilor de protocol ale armatei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.