17 ian. 2013

Picturi interactive gratie tehnologiei Google Street View

Cand un programator talentat e si un pasionat de arta, mai devreme sau mai tarziu, proiectele sale vor purta amprenta bivalenta a unei armonioase impletituri intre tehnologie si  inspiratie creatoare.


Este ceea ce a reusit sa demonstreze Raul Moyado Sandoval cu al sau Metapanoramas, utilizand tehnologia pusa la dispozitie de Unchiul G, intr-un mod creativ si original.

Utilizand instrumentul de baza al serviciului Google Street View, Maetapanoramas permite vizualizarea de imagini la 360 de grade, chiar si in conditiile impuse de limitele bidimensionale ale picturii traditionale.

Metapanoramas
Tablourile devin asadar interactive, invitand privitorul sa exploreze imprejurimile cadrului central, asa cum procedeaza aparatele de fotografiat ale neobositelor Google Car, ce strabat lumea in lung si-n lat, pentru a alimenta rezervorul imens de fotografii, preluate si ansamblate intr-un puzzle perfect de serviciul din Mountain View.

Cu un simplu clic, utilizatorul poate arunca o privire dincolo de imaginea centrala, deplasandu-se virtual in orice directie, sau poate obtine un zoom desavarsit asupra unui anumit detaliu din cadru.


Gratie tehnologiei specifice universului Street View este posibila vizualizarea din multiple unghiuri a unui cadru pictural, creat de artist conform propriilor sale interpretari spatiale.

Obiectivul proiectului este acela de a oferi o experienta cu totul si cu totul deosebita, care impleteste sensibilitatea artistica regasita in pictura, cu magia tehnologica a universului digital, deschizand larg portile catre un nou scenariu, pe cat de fantezist, pe atat de incitant.


Procesul care se afla la baza realizarii acestor tablouri interactive imprumuta tehnici din pictura traditionala, dar in faza finala, in care este necesara ansamblarea imaginilor pentru crearea unei matrici la 360 de grade, este nevoie de concentrare asupra unor instrumente ceva mai prozaice: mouse-ul, tastatura, HTML5 si javascript.

O dovada in plus ca fantezia nu cunoaste limite, iar cand in slujba acesteia lucreaza si tehnologia, rezultatele garanteaza spectacol si divertisment, deopotriva.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.