5 ian. 2013

Spania - popularitatea regelui Juan Carlos scade vertiginos

In Spania, popularitatea regelui Juan Carlos scade veriginos pe zi ce trece, fenomen asociat unei generale tendinte depreciative vizand sustinerea monarhiei.

Juan Carlos I de Bourbon

Slalomul furibund al regelui spaniol printre scandaluri si excursii in safari ,constituie fara indoiala, un motiv temeinic pentru a-si atrage dezaprobarea populatiei locale, relateaza TM News.

Este vorba in special despre ultima poveste vanatoreasca a regelui Juan Carlos, ambientata in safari, unde suveranul spaniol s-a aventurat pe urmele elefantilor, insotit de o atragatoare printesa de origini germane.

La aceasta isprava se adauga scandalul cazului de coruptie in care a fost implicat ginerele sau, ducele de Palma - o istorie care a condus la o scadere drastica in sondaje a popularitatii intregii familii regale.

Astazi, 5 ianuarie 2013, regele Spaniei, Juan Carlos I de Bourbon, implineste 75 de ani, dar poporul sau nu pare incantat sa-l mai omagieze precum odinioara.

Cei ce inca mai au incredere in monarhie s-au imputinat simtitor, in prezent inregistrandu-se o scadere a popularitatii sale la 54%, adica sase procente sub nivelul anului trecut - un veritabil record negativ in aceasta tara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.