28 ian. 2013

Twitter - vrabiuta cu oua de aur, in valoare de 9 miliarde

Valoarea Twitter a atins cote fabuloase: BlackRock a lansat o oferta de 80 de milioane de dolari pentru achizitionarea de titluri de la angajati, evaluand valoarea companiei la peste 9 miliarde.


Este vorba despre o crestere a cotatiei de peste 10% fata de valoarea inregistrata in toamna lui 2011, relateaza agentia ANSA, citand Financial Times.

Aceasta spectaculoasa curba ascendenta se remarca intr-un moment agitat pentru Silicon Valley: Apple nu mai este regina peisajului tehnologic, iar Intel si Microsoft se confrunta la randul lor cu dificultati de adaptare la universul mobil.

Twitter, potrivit anumitor indiscretii, si-ar putea inainta propria documentatie pentru declansarea unei oferte publice, undeva intre sfarsitul anului 2013 si inceputul lui 2014, cand vistieria sa ar putea acumula circa un miliard de dolari.

Lansat in anul 2006, Twitter si-a dublat numarul de utilizatori in 2010, atingand nivelul a 200 de milioane de persoane.

Ultima sa isprava este reprezentata de transformarea celor 140 de caractere in continuturi video, deschizand astfel strada unor scurte filmulete, numai bune pentru un share intre amici la nivelul platformei.

Criticat intr-o prima faza pentru modelul sau de business si trezindu-se aproape in situatia de nu face fata unei popularitati de proportii neasteptate, Twitter a gasit totusi o cale sa-si puna la punct o strategie de marketing si sa ofere spatiu publicitar utilizatorilor si brandurilor deopotriva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.