26 iun. 2013

Automobilul conectat la Internet - solutie viabila sau risc exagerat?

Vechiculele viitorului vor dispune de aplicatia necesara gasirii unui loc de parcare adecvat - generatia tehno pe patru roti ar putea fi deja la moda in 2014.


Daca numai cu cativa ani in urma, ideea telefoanelor mobile conectate la Internet parea un scenariu desprins din filmele SF, iata ca azi lumea tehnologica investeste milioane de dolari in ceea ce se pregateste sa devina automobilul digital de maine.

Colosii industriei automobilelor spera intr-o noua revolutie tehnologica, menita sa transforme in intregime traficul stradal si conceptul traditional de conducere a autovechiculelor.

Vezi si: Volvo pregateste masina care se parcheaza singura (Video)

Conectarea propriului autoturism la Internet ar facilita o multime de operatiuni, pornind de la simpla aplicatie in masura sa identifice locul de parcare adecvat si continuand cu alte features specifice universului digital.

Furnizarea de informatii utile in trafic, rezervarea unei mese la restaurant, previziunile meteo - orice serviciu accesibil online, ar putea deveni disponibil si in masina, la simpla comanda vocala.

"Compania Ford s-a declarat convinsa ca odata cu conectarea automobilelor la Internet, vanzarile vor cunoaste din nou o crestere spectaculoasa", a afirmat Jack Bergquist de la Information Handling Services.

"Marile companii producatoare de automobile vor oferi pana la sfarsitul anului 2014, modele dotate cu tehnologii in masura sa permita orice tip de conexiune", sustine Bergquist.

Nu toata lumea este insa la fel de entuziasmata: in cadrul unei conferinte CES 2013, John Elis de la Ford, a tinut sa semnaleze riscurile legate de experienta online in fata volanului.

"Clientii doresc produse mai bune, mai ieftine si mai rapide... dar e nevoie si de siguranta la volan", a atentionat Elis, subliniind ca in anumite conditii "poti fi atat de absorbit de Internet, incat uiti ca te afli in trafic".

La orizont se profileaza si amenintarea fenomenului hacking, care ar putea compromite in intregime sistemul de siguranta al unui anumit autovechicul, asa cum se intampla de multe ori cu propriul PC, precizeaza sursa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.