20 feb. 2013

Fujifilm cocheteaza cu conversia termoelectrica

Specialistii de la Fujifilm au pus la punct o tehnologie in masura sa asigure conversia caldurii in energie electrica, atingand un optim nivel de eficienta.


Este un important pas realizat in directia producerii energiei electrice cu ajutorul unei surse de caldura - un domeniu in care specialistii japonezi de la Fuji au, fara indoiala, un cuvant greu de spus, relateaza Webnews.

Este vorba de fapt despre un nou material, care imbunatateste considerabil eficienta in procesul de conversie efectiv, contribuind la realizarea unei tehnologii care s-ar putea demonstra deosebit de valoroasa in sectorul mobil si nu numai.

Potrivit sursei citate, materialul este compus din polimeri organici care, supusi succesiv la temperaturi cu nivele diferite, sunt capabili sa produca energie electrica.

Este suficienta plasarea palmei pe un panou confectionat di acest material, pentru ca, sub influenta temperaturii de la nivelul mainii, sa se declanseze procesul de producere a energiei electrice, cu ajutorul careia poate fi alimentat un anumit dispozitiv electronic.

Solutia se poate demonstra extrem de utila atat pentru dispozitivele electronice de noua generatie, cat si in alte sectoare, precum medicina, optica sau chiar in industria textila, la confectionarea unor produse vestimentare pe baza de polimeri organici.

Fujifilm ar putea detine asadar un ingredient magic pentru retetele tehnologice de maine, pentru care specialistii japonezi deja pregatesc diferite prototipuri, precizeaza sursa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.