27 iun. 2013

Ochelarii care blocheaza recunoasterea faciala

Recunoasterea faciala este una din cele mai provocatoare domenii abordate de specialistii din sectorul tehnologic in ultima perioada, dar odata cu perfectionarea sa, antidotul nu a intarziat sa apara.

Ochelarii care blocheaza recunoasterea faciala

Este vorba despre ochelarii care reusesc sa blocheze orice metoda utilizata de sistemele automate de identificare vizuala, relateaza Webnews.

Proiectul, asupra caruia specialistii japonezi isi concentreaza atentia, are drept obiectiv obtinerea unui dispozitiv care sa asigure respectarea deplina, a ceea ce ne-am obisnuit sa denumim privacy,  in locurile publice.

Daca pentru recunoasterea faciala au fost puse la punct diverse sisteme, dezvoltate de case tehnologice cu pedigree, care ofera solutii multiple pentru utilizarea acestei facilitati in diferite sectoare, era de asteptat ca mai devreme sau mai tarziu sa apara si antidotul.

Deseori, persoanele nu doresc sa fie recunoscute de sistemele de identificare faciala, daca nu si-au exprimat clar acordul cu privire la acest lucru, astfel incat noile lentile avansate de specialistii niponi, ar putea inregistra un succes de proportii in randurile consumatorilor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.