10 ian. 2016

Animale produse in serie - China deschide o gigantica fabrica de clone

Lumea animalelor va inregistra curand un new-entry de proportii: China a anuntat deschiderea celei mai mari fabrici de clone din intreaga lume, care urmeaza sa produca diverse tipuri de patrupede.

Caini clonati
Este vorba despre o veritabila de productie de serie, care va avea drept rezultat nu numai clonarea de animale de companie precum cainii dresati, ci si lansarea pe piata a cailor de curse „trasi la xerox” si a vitelor de mari dimensiuni.

Cel putin aceasta este declaratia lui Xu Xiaochun – presedinte al Boyalife, care detine institutul de cercetare Sinica – implicat in realizarea unui proiect cu adevarat impresionant: „centrul va fi in masura sa asigure productia a circa 100 de mii de embrioane de bovine anual, in faza incipienta, ulterior intentionandu-se ca productia sa se inscrie pe o curba ascendenta ce va atinge pragul a un milion”.

Giganticul laborator de clonare va fi amplasat in Tianjin, intr-o zona ce-si adjudeca statutul de parc de dezvoltare a afacerilor, sponsorizat de guvernul de la Beijing – activitatea de clonare efectiva urmand sa fie demarata de catre oamenii de stiinta in primul semestru al anului viitor. 

Chinezii cloneaza oi, bovine si porcine de peste 15 ani, dar in preznt se urmareste o diversificare a gamei de animale produse, tot mai numeroase entitati economice declarandu-se deosebit de interesate de clonarea in scopuri comerciale a cainilor dresati sau a exemplarelor destinate imperecherii, desi nu e clarificata chestiunea reproducerii in acest context, punandu-se insa un accent deosebit pe compania in sine.

Cainii clonati ar putea fi implicat in activitati de depistare a drogurilor sau la paza frontierelor, dar o alternativa la fel de captivanta pare sa fie si cea a clonarii cailor de curse, care ar putea stimula sectorul pariurilor si al competitiilor specifice, mult apreciate in Asia si nu numai.

Fabrica de clone din Tianjin a costat aproximativ 3 milioane de euro si include, alaturi de laboratoarele de clonare si spatiul de depozitare a genelor, si un muzeu dedicat. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.