10 ian. 2016

Din prioritatile Guvernului: o noua sala de concerte la Bucuresti

Pe lista de prioritati ale Guvernului de la Bucuresti se numara si proiectul construirii unei noi sali de concerte in zona centrala a orasului, intr-un edificiu ce va deveni emblematic pentru capitala.

Cel putin aceasta este declaratia oficiala a Ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, referitor la posibilitatea ca pe viitor, evenimentele muzicale de anvergura, cum ar fi de pilda Festivalul International George Enescu, sa se desfasoare intr-un cadru adecvat si nu intr-o sala de congrese.

Este vorba despre proiectul unei sali ce va fi amplasate in centrul Bucurestiului si care va beneficia, potrivit afirmatiilor lui Vlad Alexandrescu, de o acustica special studiata, in cadrul unui proiect de arhitectura nou, deosebit.

„Statutul muzicianului in Romania ar trebui regandit, adus la o noua identitate”, a mai tinut sa precizeze ministrul, subliniind ca acesti artisti „sunt oameni care trebuie protejati, care trebuie intelesi si ajutati”.

Declaratiile au fost emise in cadrul unei conferinte de presa sustinute de catre directorul artistic al Festivalului International George Enescu 2017, Vladimir Jurowski.

Editia 2017 a Festivalului se va desfasura intre 2 septembrie si 24 septembrie, urmand sa constituie prilejul prezentarii unui numar record (de peste 30 de lucrari) semnate de marele compozitor roman George Enescu, printre acestea numarandu-se si Simfonia a III-a, in interpretarea prestigioasei orchestre Academia Santa Cecilia din Roma, sub bagheta dirijorului italian Antonio Pappano.

Este putin probabil ca noua sala de concerte sa poata fi finalizata pana la aceasta data, dar potrivit afirmatiilor Ministrului Culturii, proiectul construirii sale va deveni o veritabila prioritate a Guvernului in perioada imediat urmatoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.