9 ian. 2016

Bucurestiul - candidat la titlul de Capitala Europeana a Culturii

Printre orasele finaliste in competitia pentru obtinerea titlului de Capitala Europeana a Culturii 2021 se numara si Bucurestiul, care se pregateste pentru transformari deosebite in acest context.

Bucuresti - zona centrala
Este ceea ce sustine primarul interimar al Capitalei, Razvan Sava, care pune accent pe demararea unui proces amplu de schimbari menite sa confere Bucurestiului o infatisare deosebita si o viata culturala intensa.

Este sansa noastra de a revitaliza orasul, prin cultura, si de a-l reda bucurestenilor. Ne asteapta un proces de transformare intens, pe care ni-l asumam, iar hotararile PMB si ale Consiliului General pe 2016, vor sustine legislativ si financiar acest proces”, a tinut sa precizeze Razvan Sava intr-un comunicat oficial.

Confruntarea finalistelor nu va fi insa usoara – Bucurestiul va trebui sa intreaca in frumusete si atractivitate culturala, orase cu puternice traditii in acest domeniu, care nazuiesc la randul lor sa-si adjudece titlul, precum Timisoara, Cluj-Napoca si Baia Mare.

In primul semestru al anului in curs, orasele finaliste urmeaza sa puna la punct un nou dosar de candidatura, urmand ca rezultatele oficiale ale noii etape sa fie comunicate in perioada august-septembrie 2016, de catre Steve Green, presedintele juriului de experti care evalueaza candidaturile.

Titlul de Capitala Europeana a Culturii nu este acordat in baza activitatilor trecute sau prezente, ci se atribuie dupa criterii ce vizeaza programul viitor: „Este un angajament solid de a invata despre alte culturi ale Uniunii Europene si de a-si impartasi propria cultura. Este un angajament puternic de dialog intercultural, de politici antidiscriminare si de includere”, a subliniat Steve Green, incurajand participantele la competitia finala, in sustinerea proiectului prezentat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.