23 apr. 2016

Generatia smartphone – 50% din adolescentii din Romania detin cel putin un dispozitiv

O analiza ce vizeaza ponderea consumatorilor romani in ceea ce priveste segmentul utilizatorilor de dispozitive smartphone, a relevat ca jumatate din adolescentii nostri detin cel putin un astfel de device.

Adolescentii - captivi in lumea smartphone
Potrivit datelor cuprinse in „Consumer Report 2015”, publicate de Starcom MediaVest, 50% din tinerii romani cu varste cuprinse intre 14 si 17 ani detin un smartphone.

Preferintele adolescentilor romani utilizatori de astfel de instrumente tehnologice se concentreaza in universul muzical si al fotografiei ca hobby.

In plus, raportul precizeaza faptul ca la nivel national, aproximativ 9 din 10 adolescenti detin un cont la nivelul retelei de socializare Facebook, in timp ce 8 din 10 acceseaza platforma Youtube pentru a se delecta cu vizualizarea de continuturi video.

Lucrurile se complica insa cand e vorba de petrecerea timpului liber in universul gaming: 88% din tinerii care au participat la studiu au declarat ca isi dedica saptamanal timpul jocurilor pe orice tip de dispozitiv ar avea la indemana.

Intrand si mai mult in detaliu, 57% din subiectii intervievati au declarat ca prefera computerul personal sau consolele de tip Playstation si Wii. 

Codase in preferintele adolescentilor la nivel national sunt platformele Instagram si Twitter, inregistrand doar 18% si respectiv 14% din fani. 

Conform indicatorilor cuprinsi in raport, chiar daca nu toti adolescentii romani se pot fali cu un smartphone de ultima generatie in buzunar, 95% din tinerii nostri detin totusi un telefon mobil, gratie caruia isi satisfac mai mult sau mai putin setea de tehnologie la purtator, cu semnalizarea unei tendinte vadit crescatoare in acest context.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.