1 feb. 2018

Doamnele inventeaza job-uri. Afaceri cu parfum de femeie

Reprezentantele sexului frumos stiu sa inventeze job-uri. Afacerile cu parfum de femeie tind sa prinda tot mai mult cheag in peisajul economic actual - sunt numeroase doamnele care au stiut sa-si inventeze o activitate de pe urma careia sa obtina venituri importante pentru casa, pentru familie si de ce nu, pentru propria poseta.

Doamnele inventeaza job-uri: afaceri cu parfum de femeie
Chiar daca nu si-au deschis drum cu usurinta in acest domeniu, femeile au demonstrat de-a lungul timpului ca stiu perfect sa-si organizeze timpul si resursele pentru a se dedica unei astfel de initiative.

La capitolul „hai sa ne inventam un job”, femeile se demonstreaza extrem de abile si creative, etaland o pasiune deosebita pentru impletirea placutului cu utilul si transformand propriul hobby intr-o activitate profitabila.

Este povestea unor persoane obisnuite care au reusit sa realizeze lucruri deosebite si care au inteles ca detin un talent special, care le aduce satisfactii pe masura ce e pus in valoare.
Idei originale sau transformarea unora ceva mai vechi, dar cu amprenta unei feminitati incontestabile, re-aducerea in prim-plan a anumitor meserii uitate sau chiar implementarea unor formule tehnologice in domeniul artizanal – exemplele sunt pe cat numeroase, pe atat de surprinzatoare.

Amalgamand in reteta succesului lor doua ingrediente de baza – inspiratie si transpiratie – aceste reprezentante ale sexului frumos stiu sa aduca in viata noastra o adiere de prospetime pentru care le suntem cu totii recunoscatori.

Cum entuziasmul si vointa nu le lipseste, mamicile tinere isi dau de lucru in acest domeniu mai mult ca oricand, punand pe picioare activitati din cele mai nastrusnice, de la magazinele second-hand de articole pentru bebelusi si copii mici si pana la veritabile laboratoare de micro-tamplarie si decoratiuni interioare, sau servicii de baby-planning – o ultima gaselnita care se bucura de mult succes in numeroase tari europene si nu numai.

Acesta din urma se adreseaza de pilda mamicilor coplesite de multimea sarcinilor ce le revin dupa nastere si care nu socotesc jenant sa se adreseze profesionistilor in materie, dispusi sa le ajute sa-si organizeze timpul intr-o formula benefica atat pentru ele, cat si pentru bebelusii lor si pentru restul familiei. 

Lista e lunga si vointa nu lipseste

Lista e lunga si vesnic deschisa celor ce doresc sa se alature grupului de intreprinzatoare dispuse sa dea frau imaginatiei si sa-si cultive o anumita pasiune – de la cea pentru gatit, la cea pentru confectionarea unor obiecte artizanale de pilda – astfel incat sa obtina in final venituri frumusele.

Moda prepararii de salate proaspete „bio” pare sa se plaseze in topul preferintelor consumatorilor aflati in vesnica agitatie, dar care doresc sa se hraneasca sanatos: fie la locul de munca, fie acasa, in fata calculatorului sau a televizorului, oamenii incep sa comande online tot mai multe variante de salate, in functie de propriile gusturi, de anumite diete pe care le urmeaza sau pur si simplu din dorinta de a castiga timp si a reduce activitatea din bucatarie. Atata vreme cat se demonstreaza bunavointa si se accepta formulele propuse de clienti – cu ingredientele lor preferate – succesul este garantat.

O alta varianta care castiga tot mai mult teren este cea a ghidului turistic religios, segment in care femeile se demonstreaza extrem de bine organizate, informate si pline de entuziasm cand vine vorba despre insotirea turistilor la manastiri, biserici sau alte obiective de atractie religioasa.

Nici domeniul investigatiilor private nu lasa de dorit: femeile bat mai putin la ochi decat barbatii, stiu sa obtina o multime de informatii cu minimum de resurse si nu in ultimul rand... cheltuiesc mai putin.

Blogurile dedicate unei anumite nise apar ca ciupercile dupa ploaie, dar succesul este inregistrat acolo unde se demonstreaza intuitie si se abordeaza chestiuni mai putin regasite pe net, dar care starnesc interesul navigatorilor, de la comertul cu animale de companie de pilda si pana la personalizarea lenjeriei intime...

Doamnele care adora lucrul manual si se pricep la impletituri de cosulete pentru biciclete, au o sansa in plus sa-si rotunjeasca veniturile in aceasta perioada, in care mersul pe doua roti a devenit mai atragator ca oricand, atat gratie beneficiilor pe care le aduce sanatatii, cat si pentru practicitatea si costurile reduse pe care le implica.

Pe meleagurile noastre exista un val de primavara care aduce in prim-plan martisorul, dar doamnele stiu sa fructifice aceasta frumoasa traditie, aplicandu-i simbolistica binecunoscuta la nivelul gadgeturilor de birou: de la pixuri in culorile martisorului si pana la brichete cu fundite in alb si rosu sau pad-uri pentru mouse-ul propriului PC – orice poate fi personalizat si comercializat in „salsa martisor” sau „valentine’s day”.

Mai pe scurt, femeile inventeaza job-uri din te-miri-ce si se lanseaza cu indrazneala si creativitate si in acest taram al noilor activitati, care de multe ori nu intarzie sa se transforme in afaceri de succes.

Good job, doamnelor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.