24 iun. 2012

Berlusconi: Ar trebui sa iasa Germania din zona euro!

Reteta pentru iesirea din criza, sugerata de fostul premier italian Silvio Berlusconi, este cat se poate de simpla: "Toate  statele ar trebui sa se uneasca si sa-i impuna Germaniei sa iasa ea din sistemul monedei euro si sa se intoarca la marca".

Silvio Berlusconi
Vartejul ametitor al recesiunii cere solutii imperative - pentru rezolvarea problemelor, specialistii in economie si finante din mai multe tari europene, au ajuns la concluzia ca BCE ar trebui sa demareze procesul de emitere de bani, dar Germania se opune, pentru ca situatia actuala ii convine de minune, relateaza ADN Kronos.

Iata de ce, Silvio Berlusconi, intr-un discurs adresat tinerilor membri PDL, a propus o reteta care elimina Germania din sistemul euro, iar ideea nu este chiar atat de absurda pe cat pare la prima vedere - chiar si specialistii germani examineaza o astfel de posibilitate.

In opinia fostului premier italian, aceasta solutie ar fi cea mai potrivita pentru rezolvarea conflictelor de interese in Europa, iar declaratia sa nu a fost lansata intamplator tocmai in ziua in care Roma a gazduit intalnirea dintre cancelarul german, Angela Merkel si premierul Monti, presedintele francez Hollamde si premierul spaniol Rajoy.

Berlusconi a folosit acest moment cheie, pentru a se relansa la carma moderatilor, asigurand ca de obicei spectacolul, lansand atacuri ironice la adresa tuturor celor ce i-au adus acuzatii de tot felul de-a lungul carierei si auto-intitulandu-se "un fel de batran intelept, care are raspuns la toate".

"Vreau sa fiu in continuare liderul moderatilor si sa lucrez zi dupa zi, din toate puterile, astfel incat, odata incheiata faza tranzitorie a guvernului Monti, un partid de centru-dreapta, proaspat si viguros, sa conduca Italia pe calea idealurilor noastre de libertate", a declarat cu entuziasm Berlusconi.

Nu sunt putini cei care deja mizeaza mult pe intoarcerea sa la carma guvernului italian, secretarul PDL, Angelino Alfano, subliniind intr-o declaratie facuta presei, ca dintre moderati, "Berlusconi este, fara indoiala, cel ce detine cele mai multe voturi".

In replica, Pier Luigi Bersani, secretar al Partidului Democrat, s-a aratat cat se poate de sceptic: "Zece ani de guvernare berlusconiana ne-au condus la situatia actuala - Monti incearca sa ne salveze din necazurile cele mai insemnate, apoi se va merge mai departe intr-o alta formula, dar in nici un caz Silvio Berlusconi nu va face parte din ea".

Citeste si: Italienii se descurca: un intreg cartier din Roma utilizeaza propria moneda

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.