25 iun. 2012

Hong Kong - barcile dragonului in competitie (Galerie foto)

Dragon Boat Festival din Hong Kong, este o manifestare care se desfasoara anual, in cea de-a cincea zi a celei de-a cincea luni lunare, dupa calendarul localnicilor, la Tai O, o localitate de pescari, care astepta cu sufletul la gura competitia barcilor dragonului.

Hong Kong - Dragon Boat Festival 2012
Este vorba despre un eveniment dedicat omagierii poetului Qu Yuan, fost ministru al statului Chu, ale carui opere patriotice, cuprinse in antologia cunoscuta sub denumirea Chu Ci, l-au consacrat drept primul mare poet chinez despre care se regasesc marturii scrise, relateaza Giornalettismo.

Plecand urechea la indemnurilor altor ministri, corupti si invidiosi pe succesul lui Yuan, regele statului Chu a decis sa-si exileze sfetnicul cel mai pretios.

Potrivit legendei, evenimentul a avut loc cu aproximatie in anul 278 inainte de Cristos, conducandu-l pe poet la deznadejde, motiv pentru care s-a sinucis, aruncandu-se in apele raului Miluo.

Competitia barcilor dragonului comemoreaza sacrificiul lui Qu Yuan, idealismul sau politic si patriotismul inflexibil care servesc inca drept model intelectualilor chinezi contemporani.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.