30 iun. 2012

Gabon: fildes in flacari pentru descurajarea comertului ilegal

Presedintele Gabonului, Ali Bongo Ondimba, a ordonat arderea fildesului acumulat de braconieri, pentru stoparea comertului ilegal cu acest produs obtinut in urma uciderii si mutilarii cu salbaticie a elefantilor.

Fildesul in flacari
Este vorba despre o cantitate de aproximativ 4.825 de kilograme de fildes, sub forma bruta sau prelucrat, obtinut de pe urma uciderii a circa 850 de elefanti, informeaza Gaia News.

Initiativa se doreste un semnal lansat de presedintele Gabonului in vederea colaborarii cu asociatiile WWF si TRAFFIC, intr-o perioada cu adevarat critica pentru fenomenul braconajului in Africa Centrala, unde uciderea elefantilor pentru comertul ilegal cu fildes a atins cote fara precedent.

"Gabonul nu va tolera crimele impotriva animalelor salbatice - vom recurge la toate instrumentele legale si vom intreprinde masuri concrete, pentru a garanta respectarea si intarirea acestei politici", a declarat Ali Bongo, potrivit sursei citate.

Potrivit datelor publicate recent de CITES, organul Natiunilor Unite care urmareste comertul ilegal cu animale salbatice, anul 2011 a constituit un an record pentru braconajul elefantilor in Africa, pentru obtinerea fildesului directionat cu precadere catre piata asiatica.

"Fara o stransa colaborare la nivel international, pentru stavilirea braconajului si contrabandei cu fildes, padurile Gabonului vor fi lipsite curand de maretia si vibratiile strigatelor de elefant", a afirmat cu ingrijorare Lee White, secretar general al Agentiei Parcurilor Nationale din Gabon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.