6 oct. 2012

Grecia: cosmarul neonazist bate la usa

Grecia risca sa cada prada cosmarului neonazist - premierul Antonis Samaras a lansat un dramatic apel Germaniei si celorlalte tari europene, pentru evitarea colapsului.

Grecia: cosmarul neonazist bate la usa
Primul ministru elen a descris situatia actuala din Grecia drept catastrofala, in cazul in care Europa nu va sustine guvernul de la Atena in eforturile sale de a salva tara de la un destin tragic, relateaza Handelsblatt.

"Democratia elena traverseaza cel mai dificil moment din intreaga istorie a Greciei: somajul aflat in continua crestere favorizeaza tendintele de extrema dreapta, intreaga natiune fiind amenintata de haosul neonazist", a declarat Samaras intr-un lung interviu acordat celui mai important cotidian economic din Germania.

Subliniind bunul raport instaurat cu Angela Merkel, premierul grec a criticat in schimb alti exponenti ai guvernului german, care au formulat in repetate randuri sugestii vizand o posibila iesire a Greciei din zona euro.

La randul sau, cancelarul german Angela Merkel, si-a anuntat oficial vizita, marti, la Atena, avand drept obiectiv o discutie constructiva cu seful guvernului grec, pentru a identifica posibile solutii in vederea depasirii acestei perioade critice pe care o traverseaza Grecia, precizeaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.