6 oct. 2012

Niwaka - un mesaj de salut de la mini-satelitul japonez (Video)

Mini-satelitul japonez Niwaka, lansat vineri de la Statia Spatiala Internationala "Alpha", are pe lista obiectivelor sale si transmiterea unui semnal luminos din spatiu, care va putea fi observat aproape de pe toata planeta.

Semnalul, creat in alfabetul Morse, este de fapt un simplu mesaj de salut, programat initial doar pentru Japonia, informeaza FITSAT.

Gratie nenumaratelor cereri sosite la Tokio din lumea intreaga, specialistii niponi au modificat insa proiectul, astfel incat mesajul va deveni permanent, vizibil aproape din toate colturile lumii, cu ajutorul unui binoclu obisnuit, in conditii atmosferice favorabile.

Locuitorii planetei noastre vor putea asadar citi mesajul transmis de ledurile cu lumini intermitente ale satelitului Niwaka, la orele si in zonele comunicate de Institutul de Tehnologie din Fukuoka.

"Micii sateliti ofera mari oportunitati: nu este vorba doar despre emiterea de semnale luminoase - Niwaka este dotat spre exemplu, cu un aparat de fotografiat performant, care va trimite cadre cu imagini ale Terrei vazuta din spatiu, catre centrul nostru de date, in cadrul unui experiment ce vizeaza tocmai transmiterea de date in regim high-speed", a explicat Takushi Tanaka, coordonatorul proiectului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.