7 oct. 2012

IT Luxury: PC de epoca, in stil parizian (Video)

Pentru un mobilier inspirat din clasicismul Parisului pre-revolutionar al anilor 1700, se impune si un PC asortat, cu un design conceput special pentru a se potrivi ca o manusa in ambientul impatimitilor de stil rococo.

Este ceea ce si-a propus sa realizeze Georges Chirita, cand a conceput aceste computere "retro", ca solutie la o problema "fashion" pentru interioare de exceptie, relateaza Il Giornale del Lusso.

In era tehnologica de tip web 2.0, in care se discuta despre valente biunivoce om-masina, iata ca se pot integra si proiecte care adopta un sofisticat design  de lux, marcat de patina timpului.

Tocmai de la aceasta idee a pornit si romanul Georges Chirita, cand a decis sa demareze in Franta o afacere bazata pe transformarea vechilor computere ale anilor '90, Apple II, Altair 8800 si a multor alte modele, in asa fel incat sa le confere un aspect de epoca.

Creatiile sale, disponibile inca din 1998, sintetizeaza cel mai avansat aport tehnologic adus clasicismului francez sub forma unui curent definit IT Luxury sau High-Tech Luxury.

Acesta este contextul in care tastaturile wireless au fost placate cu aur sau decorate cu diamante veritabile, monitoarele ultraplate au fost imbracate in rame cu perle rare si plasate intr-un cadru realizat din marmura cea mai scumpa, iar micutului mouse i-au fost adaugate ornamente in lemn de trandafir.

O gama larga de produse-gadget, realizate integral manual, inspirate din arabescurile unor vremuri apuse, regasite in castelele din Fontainbeau si Vaux-le-Vicomte, care se adreseaza unei clientele fascinate de anticariat si arta franceza, cu un unic cusur: pretul.

Unicitatea produselor realizate justifica (partial) costurile legate de o astfel de excentrica inclinatie pentru pseudo-tehnologie retro: modelele create pornesc de la pretul de baza de 17 mii de euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.