7 oct. 2012

SUA: tendinte impuse de criza - shopping-ul de Craciun se muta pe Internet

Potrivit aprecierilor specialistilor, criza nu va reusi sa suprime in totalitate dorinta oamenilor de a face daruri de Craciun celor dragi, dar va dicta noi tendinte: shopping-ul se va muta pe Internet.

Un studiu realizat de analistii de la SOASTA, companie specializata in testarea serviciilor mobile si web-based, releva faptul ca dificultatile economice cu care se confrunta in ultima perioada familiile americane, determina orientarea consumatorilor catre comertul online, informeaza Il Sole 24 Ore.

Internetul si aplicatiile mobile se vor transforma in principalele instrumente de achizitionare a cadourilor, dar si a numeroase alte articole fata de care consumatorii manifesta un interes deosebit in perioada sarbatorilor de iarna.

Optand pentru canalele de comert electronic, cumparatorii castiga timp si economisesc bani, obtinand totodata o experienta generala de shopping mai satisfacatoare decat in varianta traditionala.

Interesanta este pe de alta parte, motivatia oferita de 31% din persoanele intervievate, care au declarat ca prefera sa efectueze cumparaturi online "pentru a evita persoanele care, din pricina crizei, isi ies din minti in magazine".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.