31 oct. 2012

Italia: criza a condus la cresterea braconajului (Video)

Potrivit datelor inregistrate de Committee Against Bird Slaughter (CABS), in Italia, pe fondul crizei fara precedent, braconajul cunoaste o crestere ingrijoratoare, mai cu seama in randurile anumitor specii de pasari, care se vand foarte bine in restaurante.

Din ianuarie 2010 si pana in septembrie anul curent, actiunile braconierilor, concentrate indeosebi in Puglia, Lombardia si Campania, au atins un numar record, inregistrandu-se 1.567 de denuntari, relateaza Gaianews.

Au fost arestate 12 persoane vinovate de braconaj si s-au dovedit peste 5.000 de fapte ilicite in acest context, care au atras sanctiuni in valoare totala de circa un milion de euro.

In numeroase parcuri nationale si zone aflate in regim de protectie a florei si faunei, vanatoarea ilegala continua insa sa infloreasca, implicand si alte specii in afara pasarilor, cum ar fi mistretul sau antilopa, precizeaza sursa.

Situatia este cu atat mai ingrijoratoare, cu cat autoritatile italiene nu par sa acorde o importanta deosebita fenomenului.

"In Cipru, unde asociatia noastra s-a bucurat de suportul politiei, campania impotriva braconajului a dat rezultate", a subliniat Andrea Rutigliano, de la CABS.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.