23 nov. 2012

Paris - Moscheea homosexualilor va deveni curand realitate

La Paris, in 30 noiembrie, isi va deschide portile o moschee rezervata homosexualilor, gratie initiativei lui Ludovic Mohamed Zahed (35 de ani).

Zahed este un cetatean francez de origine algeriana, care s-a remarcat deja in momentul in care a devenit primul francez care a contractat o casatorie homosexuala beneficiind de o ceremonie religioasa, celebrata in februarie de un imam parizian din Sevres, relateaza TM News.

Desi autoritatile capitalei franceze nu au recunoscut oficial validitatea acestei uniuni, chestiunea in sine si-a pus categoric amprenta pe realitatea sociala din aceasta tara.

Zahed a finantat integral realizarea noului lacas de cult pentru homosexuali unde, intr-o prima faza, acestia se vor putea ruga vinerea, urmand ca pe viitor, moscheea sa isi deschida portile zilnic.

"In plus, in acest lacas se vor putea celebra casatoriile intre homosexuali", a tinut sa precizeze Zahed, care este si fondatorul a doua ONG-uri, ce activeaza in domeniul homosexualitatii si stavilirii SIDA.

Autor al volumului intitulat "Le Coran et la chair", in care relateaza parcursul sau spiritual ca musulman homosexual, Zahed afirma cu tarie ca "daca Mahomed ar fi fost inca in viata, cu siguranta ar casatori cuplurile gay".




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.