27 feb. 2013

Cardinalul Keith O'Brien: Lasati preotii catolici sa se casatoreasca

Cardinalul Keith O'Brien, cel mai varstnic reprezentant al Bisericii Santa Romana din Marea Britanie, a lansat un apel in vederea ingaduirii casatoriilor pentru preotii catolici.

Cardinalul Keith O'Brien

Cardinalul, aflat la carma Bisericii Catolice din Scotia, a explicat ca obligativitatea celibatului sacerdotilor nu are origine divina, motiv pentru care ar trebui reanalizat rostul acestuia in contextul regulilor impuse preotilor catolici, relateaza New York Times.

In opinia cardinalului O'Brien (74 de ani), Isus nu a formulat niciodata vreo recomandare referitoare la celibatul clerului si nu a interzis nici pe departe preotilor sa se casatoreasca si sa aibe copii.

Desi cardinalul a declarat ca, personal, nu a simtit nevoia de a se casatori, ar fi fost incantat sa vada "ca alti oameni valorosi ai bisericii ar fi putut sa evalueze linistiti posibilitatea intemeierii unei familii".

Vreau un papa corect

Cardinalul a amintit ca in anumite ramuri ale bisericii, sacerdotilor le este ingaduit sa se casatoreasca, fapt care demonstraza ca nu exista restrictii divine in acest sens.

"Cred ca a sosit momentul sa fie alea un papa din afara spatiului european, desi conditia de baza este sa fie unul corect - sunt deschis oricarei propuneri, numai sa fie un papa drept", a afirmat cardinalul O'Brien, care va face parte din conclavul care va alege succesorul papei Benedict al XVI-lea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.